Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt şu ifadeleri kullandı;

“8 yıldır burada Karapınar ikinci etabı tartışıyor. Birinci etap ile ilgili protokoller farklıdır, ikinci etap ile alakalı protokoller de farklıdır. İkinci etapla alakalı yapılan protokolde Odunpazarı Belediyesi’nin sadece imar planlaması ve uygulaması konusunda yetkisi vardır. Biz kendi üzerimize düşeni yaparız. İmar planı yaptık, dava açtınız. Yenisi yaptık, bu kez dava açmadınız. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz bundan sonrasını TOKİ’yi ilgilendirir. TOKİ yapmıyorum derse biz bir şekilde sistem kurup sorunu çözeriz. Karapınar ikinci etabı yapmayan TOKİ Mamuca’da yeni inşaatlar yapıyor. İmarı olmayan yere inşaat yapılmaz diyorsunuz ama Mamuca’ya yapıyorsunuz. 

Sandıkla gelen sandıkla gidecektir, hiç şüphe yok. CHP ne derse AK Parti uyguluyor. Yapamayız dediğiniz ne varsa yapıyorsunuz. Yoksul çocuklara kahvaltı da vereceksiniz. AK Parti vermezse biz vereceğiz. Odunpazarı Belediyesinde sosyal yardımların nasıl yapıldığını herkes biliyor. Bu işlerin reklamı olmaz.

Terörle iltisaklı insan arayanlar Bakanın yanında fotoğraf çektirenlere baksınlar. Bütün olumsuz işleri yapanların aynı bakan ile fotoğrafı çıkıyor. Biz devlete asla iftira atmayız ama devlet devlet gibi olacak. Devlet doğru yönetilse biz de çıkar bu iş doğrudur deriz. Dediğiniz kararı vermeyen hakimi süren sizsiniz. Hulusi Akar’ın yanındaki herkes FETÖ’den içeri alındı. Bunları işe kim aldı. Bunları kim terfi ettirdi. Siz bunlara bakacaksınız. Emeklilere verilecek zam konusunda bile keyfi uygulamanın dibi yaşanıyor. İki gün üst üste zam kararı açıklandı. İnsanların aklıyla alay etmenin bu kadar ayyuka çıktığı başka bir dönem olmamıştır.
Malhatun ilköğretim Okulunda sorun kamu hizmetinin en yakın kurumdan alınması sorunudur. Yıllardır söylüyoruz hala aynı yanıtlar geliyor. Bu okul yıkılabilir. Depreme dayanıklılığı yoktur. Yerine yeniden okul yapılır. Biz tarihi binayı restore edelim dedik ama kabul edilmedi. Bu doğru bir iş değildir.”