Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hep geçmişi yad etmenizi istemiyorum, yaşayın istiyorum” notuyla Twitter hesabında emeklilere yönelik vaadini açıkladı. Kılıçdaroğlu, “Emekli kardeşlerim, güzel haberim şu; hakkınız olanı alacaksınız... İktidara geldikten sonraki Kurban Bayramı’nda 8 bin 500 lira ikramiyenize ilaveten bu Ramazan Bayramı için oluşan 6 bin 500 liralık farkta ek ödeme olarak hesaplarınıza yatacak. Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda banka hesabınıza tek seferde 15 bin lira yatırılacak. Evet, geriye dönük ödeme yapacağım” dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca Cumhurbaşkanı olduktan sonra emekli ikramiyelerinin asgari ücretin altında kalmayacağını belirterek “Sadece torunlardan konuşmanız içime sinmez. Hayatı da yaşayın istiyorum. Sana söz o baharı sana da getireceğim. Bay Kemal’i takip edin, bu 40 günde daha başka sürprizlerim de olacak” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabında “Tüm emekli vatandaşlarımızı saat 21.00'de buraya davet ediyorum, konuşmamız lazım” paylaşımını yapmıştı.  Kılıçdaroğlu, “Hep geçmişi yad etmenizi istemiyorum, yaşayın istiyorum” notunu düştüğü videoyu bu akşam saat 21.00’de Twitter hesabında yayınladı. Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, videoda şunları kaydetti:

“DEVLET EMEKLİLERİ YILLARDIR YOKSULLUK SINIRI ALTINDA YAŞAMAYA MAHKÛM ETTİ… EMEKLİNİN MAAŞI EV KİRASINA DAHİ YETMİYOR”

“Sevgili halkım, bugün hepinize değil; 15 milyon emekliye sesleneceğim. Devlet emeklileri yıllardır yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkûm etti. Adına ‘yaşamak’ denirse tabii. Yıllarca bu ülkeye çalışmış, prim ödemiş, değer kazandırmış insanlarımız ekonomik baskı ile evlere kapatıldı. Gençler bilmeyebilir, geçmişte emekliler ikramiyeleri ile kendilerine ev alırlardı. Emeklilik çalışmak ile geçen bir ömrün mükafatıydı. Şimdi bırakın ev almayı, emeklinin maaşı ev kirasına dahi yetmiyor. Emekli torununu görünce içi burkuluyor. Niye? Cebine koyacak harçlık yok diye.

“YAPILANLAR, BİZİM SÖYLEDİĞİMİZİN ÇOK AMA ÇOK GERİSİNDE KALDI”

Hatırlayacaksınız, sizin için iki ikramiye savaşını ben verdim. Yıl henüz 2015’ti, bayramlarda iki ikramiye demiştim. Ancak yapılanlar, bizim söylediğimizin çok ama çok gerisinde kaldı. Zaten bunların huyunu bildiğim için savaşmak zorundaydım. Artık sizlerin taleplerini değil, iktidara gelince bizzat yapacaklarımızı söylemek için karşınızdayım.

“İKTİDARA GELDİKTEN SONRAKİ KURBAN BAYRAMI’NDA 8 BİN 500 LİRA İKRAMİYENİZE İLAVETEN BU RAMAZAN BAYRAMI İÇİN OLUŞAN 6 BİN 500 LİRALIK FARK DA EK ÖDEME OLARAK HESAPLARINIZA YATACAK”

Emekli kardeşlerim, güzel haberim şu; hakkınız olanı alacaksınız bu bir. Şu andan itibaren emeklinin bayram ikramiyesi asgari ücret kadar yani, güncel tutarla 8 bin 500 liradır. Unutmayın, 8 bin 500 liradır. Şu andan itibaren diyorum. Çünkü bu Ramazan Bayramı da buna dahildir, hiç merak etmeyin. İktidara geldikten sonraki Kurban Bayramı’nda 8 bin 500 lira ikramiyenize ilaveten bu Ramazan Bayramı için oluşan 6 bin 500 liralık fark da ek ödeme olarak hesaplarınıza yatacak. Hadi daha ne söyleyeyim... Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda banka hesabınıza tek seferde 15 bin lira yatırılacak. Evet, geriye dönük ödeme yapacağım. Yani, bayram çifte bayram olacak.

“PARA VAR EMEKLİ KARDEŞİM, PARA VAR. SANA GELİNCE ‘YOK’ DİYORLAR AMA BEŞLİ ÇETELERE, BESLEMELERE PARA VAR”

Şimdi hemen bağıracaklar, biliyorum. ‘Vay efendim, parayı nereden bulacaksınız, para yok’ diyecekler. Para var emekli kardeşim, para var. Sana gelince ‘yok’ diyorlar ama beşli çetelere, beş altı yerden maaş alanlara, beslemelere para var. Ben o paraları hukuk yoluyla alıp senin cebine koyacağım. Sen hiç merak etme.

“SANA SÖZ O BAHARI SANA DA GETİRECEĞİM. BU 40 GÜNDE DAHA BAŞKA SÜRPRİZLERİM DE OLACAK”

Göreve gelir gelmez yapacağımız yasal düzenleme ile emekli bayram ikramiyeleri asgari ücretin altına asla düşmeyecek. Öyle sadece torunlardan konuşmanız içime sinmez. Hayatı da yaşayın istiyorum; sevdiklerinize, ailelerinize feda ettiğiniz şu kısa hayattan biraz da keyif alın istiyorum. Yani özetle emekli kardeşim, sana söz. Sana söz o baharı sana da getireceğim. Bay Kemal’i takip edin, bu 40 günde daha başka sürprizlerim de olacak.”