Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren ödemelerle ilgili detaylar netleşti. Bu ayın 6’sında başlayacaklar.

Öğrencilerin her ay beklediği ödemelerle ilgili son gelişme yaşandı. Milyonlarca öğrenci duyurunun yapılmasını bekliyordu.

Tarım Bakanlığı da üretici destek ödemeleriyle dikkat çekiyor. Tarımsal destek ödemeleri, toplumsal fayda sağlamayı amaçlıyor.

150 TL'den 500 TL'ye çıkarılmıştı! Yurt dışı çıkış harcından muaf olanlar açıklandı 150 TL'den 500 TL'ye çıkarılmıştı! Yurt dışı çıkış harcından muaf olanlar açıklandı

Dar gelirliler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da çeşitli ödemelerde bulunuyor. Tek seferlik ya da düzenli ödenen bu ücretler, cüzdanları bir nebze olsun rahatlatıyor.

Devlet kurumlarının ödemeleri arasında öğrencilerin hak sahibi oldukları bir ödeme de bulunuyor. Bu ödeme, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından başvuru yapan öğrencilere veriliyor.

Üniversite öğrencilerine her yıl ödenen kredi veya burs destekleri, öğrencilere sosyal destek sunuyor. Her ay belirlenen tarihte yapılan ödemelerin bu ayki tarihi de merak ediliyordu.

Haziran ayı için öğrencilere yapılacak KYK ödemeleri, ayın 6’sında başlayacak. T.C. kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak olan ödemeler için geri sayım başladı.

T.C. kimlik numarasının son hanesi 0, 2, 4, 6, 8 olan öğrenciler sırasıyla 6, 7, 8, 9, 10’unda ödemelerini alacaklar. Ödemeler bu şekilde tamamlanacak. Hesaplara bakmak yeterli olacak.