Habertürk'ten Onur Aydın'ın haberine göre; Filmde otizm spektrumlu genç bir kızı canlandıran Selin Şekerci, İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği üyeleri ve otizmli çocukların aileleriyle bir araya gelerek dernek başkanı Sedef Erken ve katılımcılarla birlikte ‘Sevda Mecburi İstikamet’ adlı filmi izledi.

Gösterim öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ünlü oyuncu çarpıcı açıklamalarda bulunarak hayranlarını üzüntüye boğdu.

Duygusal bir dönemden geçtiğini vurgulayan Selin Şekerci, "Artık bir şey söyleyemiyorum. Sürekli ağlıyorum. Şu an mutluyum. Bugün yapılan buluşma niye bu filmi yaptığımı bir kez daha bana anlattı. Böyle bir sorumluluğun bana verilmesinin gururunu yaşıyorum. Aşırı duygusalım. İnşallah bir faydam olur” diye konuştu.

Ünlü oyuncu bir gazetecinin kendisine yönelttiği “Filmden sonra psikolojik destek aldınız mı?” sorusuna verdiği yanıtla dikkatleri üzerine çekti.

Uzun süredir psikolojik tedavi gördüğünü belirten Selin Şekerci, "Zaten psikolojik desteği düzenli olarak alıyorum. Her hafta düzenli terapiye giderim. Bir sürü meslekte bence gerekiyor. Bizim yaptığımız işte yolda yürümek biraz zor" dedi.

Bir gazetecinin "Meslekten dolayı güvensizlik mi yaşıyorsunuz?" sorusuna da yanıt veren Selin Şekerci, oyuncuların psikolojik destek alması gerektiğini kaydederek "O da var... Bir sürü etken var. Başka başka karakterler oynuyorsunuz, sağlıklı kalabilmek çok zor. Bu anlamda psikolojik destek almak gerekiyor. Bir de çok insanla muhatap oluyoruz. Normal birinin aldığı tepkinin bin katını alıyoruz. Onu da iyisiyle kötüsüyle başarabilmek lazım. Dolayısıyla psikolojik destek almamız şart. Bu süreçte de spektrum travmalarına hayat verdiğim için psikolojik destek aldım" dedi.

Çocukluk günlerinde anne ve babasının yaşadığı ayrılığın da bunda etkili olabileceğini belirten ünlü oyuncu, "Bence her bireyin psikolojik destek alması gerekiyor. Benim sebeplerim de vardı. Mesleğimle birlikte bu düzenli olunca daha sağlıklı olacağını hissettim ve devam ettim" açıklamasında bulundu.