Bu yaşanan süreci genel olarak oyuncuları özellikle tiyatro oyuncularını nasıl etkilediğini Eskişehir Şehir tiyatroları oyuncularından Berkay Akın ile konuştuk. Oyuncu Berkay Akın bu süreci pandemi döneminin bir getirisi olan online görüşme yöntemi ile bize anlattı. 

Pandemi süreci oyuncuları maddi anlamda nasıl etkiledi?

Korona Virüs Salgını ile mücadele dönemi, birçok meslek grubunda olduğu gibi oyuncular ve tiyatrolar için de büyük maddi sıkıntılara sebep verdi. Birçok özel tiyatro perde açmadığı gibi kapanma noktasına geldi. Bu durum orada çalışan oyuncuları ve hatta teknik kadroları bile etkiledi. Devletin bu gibi zor durumdaki tiyatrolara maddi destek vermesi gerekmektedir. Hiç değilse vergi affı gibi kolaylıklar sağlanabilir. ,

İzole bir hayat yaşamak durumda kaldık neler söylersiniz?


Kendi açımdan bakacak olursanız beni en çok zorlayan husus arkadaşlarımdan ve ailemden uzaklaşmak oldu. Mart ayından beri kısmen izole bir şekilde yaşıyorum. Sosyal hayatımı da koşullar nedeniyle aksıya almış bulunmaktayım. Evde geçirdiğim bu izolasyon sürecinde çoğunlukla müzikle uğraştım.


Müzikle uğraşmak size nasıl hissettirdi?


Beden ve ruh sağlığımı korumak için düzenli olarak yoğa yaptım. Müziğin gerçekten benim üzerimde iyileştirici bir etkisi var. O yüzden benim için en büyük kazanım müziğe daha fazla vakit ayırabilmem oldu?


Korona virüs Süreci sonrası için beklentileriniz ne yönde neler tavsiye edersiniz?


Herkese mesleği dışında bir uğraş bulmasını tavsiye ederim. Tabii ki imkânı olanlar için. Çünkü bu süreçte canlarını riske atarak çalışmak zorunda olan birçok insan var. Ama bu bahsettiğim uğraş insanı hayatı boyunca besleyecek ve mutlu edecektir. Çünkü öyle ya da böyle bu zor günleri de atlatacağımıza inanıyorum. Ve tiyatro seyirciyle tekrar sahnelerde buluşmayı dört gözle gözle bekliyorum.