Küçük Sanayi Sitesinde oto lastik tamircisi Yavuz Yılmazer, "Müşteriler bize gelip 'köy mü satıyorsunuz' diyor. Fiyatlara abartılı tepkiler görüyoruz. Onlar da haklılar. Biz de aynı hayatı yaşıyoruz. Bizim için de zor" dedi.

Ticari faaliyet sürdüren araçlarda 1 Aralık’ta başlayan kış lastiği zorunluluğu, 1 Nisan’da sona erdi. Araçlarından kış lastiğini söktürerek yaz lastiğine dönen vatandaşlar oto lastikçilerin yolunu tuttu. Oto lastik tamircisi Yavuz Yılmazer, şunları söyledi: 

"ARTIK 100 LİRANIN HÜKMÜ YOK, ÇOK KÜÇÜK BİR PARA"

"Kış lastiklerini çıkartıp yaz lastiklerine geçiyoruz. Havalar ısındı zamanı geldi. Artık kış lastiklerinin bir hükmü yok. Kış lastikleri sıcak havayı sevmez. Hem de fren mesafesi çok daha uzuyor. Yaz lastiklerinin performansı kış lastiklerinde olmaz. Alım gücünde azalma var. İnsanlar şartlarını daha çok zorluyorlar. Normal şartlarda çıkması gereken ömrünü tamamlamış olan lastikle ısrarla devam edenler de oluyor. Biz onları uyarıyoruz. Bizim ne kadar işimiz olursa o kadar iyi oluyor fakat kayda değer bir azalma var. Müşteriler bize gelip 'köy mü satıyorsunuz' diyor. Fiyatlara abartılı tepkiler görüyoruz. Onlar da haklılar. Biz de aynı hayatı yaşıyoruz. Bizim için de zor. Geçen yıllarda lastik değişimi 20- 30 liraydı. Şimdi 80 ile 100 lira arası. En küçük yamaya 100 lira desek bile yeri var. Artık 100 liranın hükmü yok. Çok küçük bir para. 10 lira gibi oldu artık."

Kış lastiğini çıkararak, yaz lastiğine geçiş yapan Fuat Dağ ise "Kış lastiği uygulamamız kalktı. 1 Nisan’dan itibaren yaz lastiklerini geçtik. Kış lastiğinin kışın kullanılması uygun çünkü yazın yumuşak olduğu için daha çabuk eriyor. Lastikleri zamanı geldiği zaman değiştirmemiz gerekiyor. Yaz lastiği de kışın soğuk havada çok çabuk donduğu, kemikleştiği için hiçbir şekilde yolu tutmuyor. Hiçbir şekilde sağlıklı değil. Hem ceza yememek için hem de sağlığımız için, güvenliğimiz için lastik değişimlerini zamanında yapmamız gerekiyor" dedi.