Liselere Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonuçları açıklandı! MEB duyurdu Liselere Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonuçları açıklandı! MEB duyurdu

Yarın, 2 Haziran'da düzenlenecek Liselere Geçiş Sınavı (LGS), öğrencilerin aylardır çalıştığı ve heyecanla beklediği bir sınav olarak ön plana çıkıyor. Geçen yılki deprem nedeniyle sadece birinci dönem sorularının sorulduğu sınavın bu yıl tüm dönem sorularını içereceği belirtiliyor. Binlerce öğrencinin katılacağı bu önemli sınav öncesinde, öğrencilerin heyecanı ve hazırlıkları ise zirvede.

LGS kapsamında gerçekleşecek olan merkezi sınav için 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvuru yapmış durumda. Sınav, yurt içinde 973 sınav merkezinde ve yurt dışında 11 sınav merkezinde gerçekleştirilecek. Ayrıca özel durumları nedeniyle bazı öğrenciler evde veya hastanede sınava alınacak.

Bu yılki LGS'de soru dağılımında ve sınav sürelerinde değişiklik olmayacak. Sınavın birinci oturumu 09.30'da başlayacak ve 75 dakika sürecekken, ikinci oturum 11.30'da başlayacak ve 80 dakika sürecek. İki oturumda toplamda 90 çoktan seçmeli soru sorulacak.

Öğrenciler, sınava fotoğraflı giriş belgeleri ve geçerli kimlik belgeleri ile alınacaklar. Sınav sonuçları ise 28 Haziran'da açıklanacak ve aynı gün Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacak.