20 Şubat 2024 tarihinde AK Parti Tepebaşı meclis üyeleri listesi açıklanmıştı. İlk 15 sıranın tamamında erkek meclis üyesi adayları yer alırken 16. sırada Hülya Çıraklı’ya yer verilmişti. Kamuoyunda bu durum tartışma konusu olmuştu. Anlam verilemeyen bu konu ile alakalı tartışmalar sürerken Nebi Hatipoğlu’ndan tuhaf bir açıklama geldi. Nebi Hatipoğlu bugün Ihlamurkent’te gerçekleştirilen açılış töreninde, “Göstermelik şeylerle değil uygulamalarla kadınlarımızın başının tacı olduğunu gösteriyoruz” şeklinde ifadeler kullanması acaba Nebi Hatipoğlu’ndan Tepebaşı meclis üyeleri listesinden haberi yok mu yorumlarının yapılmasına neden oldu.


Nebi Hatipoğlu Ihlamurkent açılışında şu ifadeleri kullandı.

“Odunpazarı meclisinde birinci sıraya kadın kolları başkanımız yer alıyor. Partimiz Eskişehir’de ve Türkiye’de kadınlara çok büyük değer vermektedir. Kadınların yeri başımızın tacı. Göstermelik şeylerle değil uygulamalarla kadınlarımızın başının tacı olduğunu gösteriyoruz. 25 yıllık belediye iktidarında kadına verilen değeri şuradan biliyoruz. 25 yıl öncesine göre Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde kadın istihdamı yüzde 5 azalmış. Geçen seneki sayıştay raporuna bakıyoruz. Belediyelerimizin kadın sığınma evleri yapması gerekiyordu ama yapmadılar. Bunların kadına verdiği değer budur.

Kadın istihdamını istemiyorlar. Kadın sığınma evlerini yapmıyorlar. Kreşler yapmıyorlar. 100 tane kreş sözü verip 10 tane yapıyorlar. Bunların kadına değer meğer verdiği yok arkadaş. Bakın en seviyede kadınların temsil edildiği bir partiyiz. İnşallah seçimleri kazandıktan sonra Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde kadın istihdamını en üst seviyeye çıkaracağız. Kadın istihdamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde Türkiye’de 1 numara olacak 1 numara. Çalışan kadınlarımız için her mahallede ücretsiz kreşlerimizi hızlıca devreye alacağız.”