Gelecek Partisi Eskişehir İl Başkanı Mahir Sayın, basın mensuplarıyla bir araya gelerek ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikâhla evlendirmesine tepki gösteren Sayın,

“AKP’nin bu konuya hassasiyet gösterdiklerini söylemelerine rağmen hala sessiz kalmalarına anlam veremiyorum.” dedi.

İslami inançları olan bir ailenin, 6 yaşındaki bir kız çocuğunu 29 yaşındaki cemaat lideriyle evlendirilmesine tepki gösteren Sayın, “Kemik yaşı ile ilgili suçta işlendi. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Bu işe ilk karşı çıkması gerekenin ak parti olduğunu düşünüyorum. Ak partinin bu konuya karşı hassasiyet gösterdiklerini söylemelerine rağmen hala sessiz kalmalarına anlam veremiyorum ve en büyük tepkiyi ak partiden bekliyoruz” diye belirtti.

Hal Camiye gösterilen hassasiyetin, 6 yaşında gelin edilen kız çocuğuna da gösterilmesi gerektiğini anlatan Sayın, “Yürüyüş yapılmış caminin önünde yüzlerce kişi katılım göstermiş keşke 6 yaşında gelin edilen çocuk içinde toplanabilseler. Bu çocuk içinde aynı hassasiyeti gösterirlerse işte o zaman samimiyetlerine inanırım. Onları savunarak AKP’nin eline bir şey geçmeyecek. Ya da susarak hiçbir yere varamazlar. Benim hırsızım senin hırsızın diye bir şey yok olamaz. Buna eğer ses çıkarılacaksa buyursunlar bütün partiler birleşelim hem kız çocuğu hem de caminin yıkılması söz konusuysa onun için de yürüyelim. Ama bu noktada bir samimiyet noktası var AKP buna ulaşamıyor.” şeklinde konuştu.