Gelecek Partisi Eskişehir İl Başkanı Mahir Sayın, basın mensuplarıyla bir araya gelerek Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen depremin sürecini değerlendirdi. Kızılay, AFAD ve iktidarın sınıfta kaldığını ifade eden Sayın, “İlk gün yardımlar ulaşılmadı. Hala çadırı olmayan köyler var. Kızılay'ın çadır stoku nerede? AFAD ne iş yapar?” dedi.

“YANGIN SÖNDÜRÜRKEN BİLE TALİMAT BEKLİYORLAR”

Deprem sürecinde Kızılay ve AFAD ve iktidarın sınıfta kaldığını ifade eden Mahir Sayın, “Kızılay ve AFAD'ın sınıfta kalmasının sebebi hükümettir. Çünkü bir yangın söndürmeye dahi Cumhurbaşkanının talimatını bekleyen kurumlardır. Depremin ilk günü asker neden gitmedi? Sahaya indirilmeleri gerekiyordu. Ordu bekledi veya bekletildi. Eğer kurumun görevi o gün sahada olmaksa birilerinden talimat beklememeli. Ama ne yazık ki kurumların içi boşaltıldı, bunlara valiliklerde dahil. Madencileri göndermek için geç kalındı. Ciddi bir koordinasyonsuzluk yaşandı. İlk günden yardımlar bile ulaşılmadı. Hala çadırı olmayan köyler var. Kızılay'ın çadır stoku nerede? AFAD ne iş yapar?” dedi.

“İKTİDAR DEPREMİ SİYASETE DÖNÜŞTÜRDÜ”

Siyaset yapmama kararı aldıklarını belirten Sayın, “Fakat iktidarın başından beri depremi siyasete dönüştürdüğünü ve bunun emayelerini kendi açıklamalarından görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı 2 gün sonra anca deprem bölgesine gitti. Vatandaşlar ülkeyi yöneten kişiyi yanında görmek ister çünkü Cumhurbaşkanı depremzedelerin yanında olursa güven verir” şeklinde konuştu.

“İKTİDAR ENKAZ ALTINDA KALDI”

Cumhurbaşkanın depremi kader planı olarak tanımlamasını eleştiren Sayın, “Hepimiz kadere inanıyoruz fakat peygamber efendimizin şu lafını unutmasınlar 'deveni sağlam kazığa bağla sonra tevekkül et'. Biz deprem ülkesiyiz ve bunun önlemini alacak iktidardır. Fakat iktidar her şekil ve şartta enkazın altında kaldı.” ifadelerini kullandı.