Mayıs ayı, sağlık açısından oldukça faydalı olan birçok sebze ve meyvenin sofralara gelmeye başladığı bir dönemdir. Özellikle mevsiminde beslenmeye önem verenler için işte Mayıs ayında tüketilmesi gereken bazı besinler:

SEMİZOTU: Semizotu, Mayıs ayında taze olarak tüketilebilen bir sebzedir. İçeriğindeki fazla askorbik asit, serbest radikalleri indirgeyerek hastalıklara karşı bağışıklık duvarı oluşturur, sindirim sistemini güçlendirir ve cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.

Yaz Aylarında Çocuk Sağlığına Dikkat! Uzmanından Öneriler Yaz Aylarında Çocuk Sağlığına Dikkat! Uzmanından Öneriler

ENGİNAR: Yüksek miktarda diyet lifi içerdiği için sindirim sistemini düzenler, tokluk hissi sağlar ve düşük kalorili olmasıyla karaciğeri yormaz. Ayrıca, içerdiği mikrobesin kaynaklarıyla karaciğeri temizler ve sağlıklı bir yaşam için önemli bir besindir.

TAZE SARIMSAK: Sarımsak, antibakteriyel özellikleri sayesinde mikroorganizmaların korkulu rüyasıdır. İçerdiği vitaminlerle bağışıklık sistemini destekler, kan basıncını düşürür ve kalp sağlığını korur.

KUŞKONMAZ: Lif, folik asit, C vitamini, K vitamini, potasyum ve antioksidanlar bakımından zengindir. Hücrelerin yenilenmesini sağlar, hücre hasarını önlemeye ve bağışıklık sistemi sağlığını korumaya yardımcı olur.

BAKLA: Zengin bitkisel protein ve karbonhidrat içerir. A, B, C ve B2 vitaminlerini içermesinin yanı sıra idrar yollarının temizlenmesine, cilt sağlığının korunmasına ve doğal depamin kaynağı olmasına yardımcı olur.

BİBERİYE: Ballıbabagiller familyasından olan biberiye, antimikrobiyal, antiinflamatuar ve antioksidan maddeler bakımından zengindir. Mikropları temizler, bağışıklığı güçlendirir ve hücreleri harekete geçirir.