Milli Eğitim Bakanlığı Okul Önlerinde Seyyar Satışı Yasakladı: Öğrencilere Yönelik Tedbirler Alınıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, aldığı yeni kararla okul önlerinde seyyar satıcıların satış yapmasını yasakladı ve öğrencilerin bu satıcılardan yiyecek ve içecek almalarını engellemeye yönelik önlemler alınacak.

Milyonlarca araç sahibi dikkat! 7 gün sonra faiziyle geri alınacak Milyonlarca araç sahibi dikkat! 7 gün sonra faiziyle geri alınacak

Bakanlık, okullara bilgilendirme formu gönderdi ve genelgeye riayet edilmediği durumlarda bakanlığa bildirim yapılması gerektiğini belirtti.

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 'Bakanlığımız okul ve kurumlarında, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararlarına uygun olarak, okul gıda işletmelerinde gıda satışının yapıldığı, ancak düzenlenen diğer sosyal etkinliklerde buna uyulmadığı hususunda bakanlığa bildirimler yapılmaktadır.'

Açıklamada, kontrol ve denetimi olmayan gıda satışı konusunda tedbirler alınması gerektiği vurgulanırken, öğrencilerin seyyar satıcılardan yiyecek almamaları konusunda bilgilendirilmesi gerektiği ifade edildi.

Bakanlık, okullarda düzenlenen sosyal etkinlikler ve kermeslerde, sağlık standartlarına uygun ürünlerin tüketime sunulmasının büyük önem taşıdığını belirtti.