Mecit Hazır, İYİ Parti'den Milletvekilliği aday adaylığını İYİ Parti Eskişehir il binasında düzenlenen basın toplantısında açıkladı.

Mecit Hazır, "Sevgili Eskişehirliler, Eskişehir’im depreme hazırlanması, şehrin trafik probleminin çözülmesi, bazı semtlerdeki güvenlik problemlerinin halledilmesi ve Eskişehirspor’umuzun tekrar süper lige çıkması benim de önceliklerim arasında olacaktır.  Bu yolda elimizden geleni yapacağız. Milletvekili adayı olup seçildiğim takdirde saydığım sorunların çözümü için mücadele etmek için çalışacağım" dedi.

MECİT HAZIR KİMDİR?

Mecit Hazır 1963 yılında Eskişehir’de doğdu. 1980’de Çifteler Endüstri Meslek Lisesi’ nden mezun oldu. 1981 yılında Bursa’ da kurulu S.K.T. işyerinde çalışmaya başladı.

Askerlik görevini yaptıktan sonra 1985′ te kısa süre Tofaş işyerinde çalışan Mecit Hazır, 1986 yılında Renault Otomobil Fabrikası’na geçerek, makine bakımcısı olarak çalışmaya başladı. 1990’da İşyeri sendika Temsilcisi oldu.

1992’de yapılan Bursa 1 No’lu Şubenin ilk Genel Kurulu’nda Şube Başkanlığına seçildi. Daha sonra 1999′ da yapılan 10. Merkez Genel Kurulu’ nda Genel Sekreterliğe seçildi.

26-28 Nisan 2002 de yapılan 11. Olağan Genel Kurul da Genel Mali Sekreter’lige seçildi. 2-4 Aralık 2005 tarihinde yapilan 12. Olağan Genel Kurulda Türk Metal-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcılığı’na seçilen Mecit Hazır evli ve 2 çocuk babasıdır.