Sözleşmeli Erbaş ve Er Derneği (SÖZPER-MALUL-DER) Başkanı Abidin Kocabuğa ve yönetim kurulu üyeleri gerçekleşen kahvaltı programında AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ile buluştu. Program sırasında askerlerin sorunları ve talepleri konuşuldu.

Programda konuşan Mehmet Ali Çelebi şu ifadeleri kullandı.

Sizin bu milletin gönlünde yeriniz kahramanlar olarak devam ediyor. Kanun zaten var. Yönetmelik çıkarıldı. Geriye kalan bakanlıklar arasında ki koordinasyon. İnşallah gerekli görüşmeleri hızlandıracağız. Hulusi Akar’ın da konuyla ilgilendiğini en yakın zamanda çözüm getirileceğini ve seçimle ilgili de olmadığını sadece diplomatik yazışmalar, takipler ve düzenlemelerle ilgili olduğunu, birçok bakanlıkla alakalı olduğunu ve Cumhurbaşkanımızın da konudan haberdar olduğunu; görevde olan sözleşmeli Sözleşmeli Er ve Erbaşların ve atama bekleyen sözleşme süresi biten uzman, er ve erbaşların sorunlarının giderilmesi için çalışmalar yapılıyor.”

ABİDİN KOCABUĞA'DAN MEHMET ALİ ÇELEBİ'YE TEŞEKKÜR

Sözleşmeli Erbaş ve Er Derneği Başkanı Abidin Kocabuğa da madde madde sözleşmeli erlerin sorunlarını dile getirdi. Başkan Kocabuğa, Mehmet Ali Çelebi’nin 2019’dan beri sorunlarıyla yakından ilgilendiğini ve İzmir’de gerçekleştirilen kahvaltı programlarına teşriflerinden dolayı da mutlu olduklarını ifade etti.