Adaletin Hukuku ve Parlamenter Demokrasi İdeali Derneği (AHPADİ) Başkanı Avukat Mehmet Ektaş, yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri seslendirdi;

“İyi bir düzen” fikrine dayanan adalet, hakkın üstünlüğünü hayata geçirerek hakkı sahibine teslim etmektir. Hukukun adaletini uygulamaya odaklanan yargının yanında yer alan avukatlar ise sadece hukukun adaletini değil, işin esas özü olan Adaletin Hukukunu savunarak, hukukun neden olduğu adaletsizliklerinde karşısında hakkın ve yurttaşın yanındadır.

Bugün, adalet terazisine güven devam ediyorsa, yurttaşların daha adaletli bir yaşam umudu geleceğe taşınıyorsa, bunda avukatların verdikleri mücadelenin çok büyük etkisi vardır.

Avukatlık mesleği, değişimin hız kazandığı günümüz toplumsal yaşamında her geçen gün önemi artan bir meslektir. Günümüzde özellikle teknolojik alanda yaşanan gelişmeler, yeni hukuki  problemleri  de  beraberinde  getirebilmekte, bu noktada  avukatlara duyulan  ihtiyaç artmaktadır. Günümüzde hukuki ihtilaflar, karmaşık bir hal alabilmektedir. Bu açıdan da hukuki bilgisine başvurulan avukatların yüklendikleri sorumluluk seviyesi de bu oranda yükselmektedir.

Büyük bir memnuniyetle görmekteyiz ki, gelişime açık, kendini yenileyen ve ufkunu sürekli genişleten avukatlar, yüklendikleri bu sorumlulukları eksiksiz olarak yerine getirmektedir.

Herhalde, halkının, hakkın yanında duran, hukuk rehberimiz, adalet meşalemiz avukatların bu özel gününü kutluyor, verdikleri ve verecekleri hizmetler için teşekkürlerimizi sunuyoruz."