Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) saat 10:00'da Mayıs ayı enflasyonunu açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Şimşek, "En kötüsü geride kaldı" diyerek, geçmiş 12 ayın birikimli etkilerini içeren yıllık enflasyonda bu ayın en yüksek seviyesinin görüldüğünü belirtti. Ayrıca, enflasyonla mücadelede geçiş döneminin tamamlandığını vurgulayarak dezenflasyon sürecine girildiğinin sinyalini verdi.

Bakan Şimşek, enflasyonda kalıcı düşüş için tarih verdi. Kalıcı düşüşün Haziran ayında başlayacağını ifade eden Şimşek, yıllık enflasyonun yüksek ihtimalle üçüncü çeyrek sonunda %50'nin altına gerileyeceğini belirtti. Dezenflasyonu öngören piyasa ise yıllık enflasyonu 12 ay sonra %33,2, 24 ay sonra %21,3 olarak beklediklerini açıkladı. Şimşek, ilerleyen dönemde beklentilerin hedeflere daha da yaklaşacağını belirtti.

Merkez Bankası yeni verileri paylaştı! Rezervleri rekor kırıldı! Merkez Bankası yeni verileri paylaştı! Rezervleri rekor kırıldı!

Mali disiplini güçlendirerek dezenflasyon sürecine verilen desteğin artarak devam edeceğini ifade eden Bakan Şimşek, fiyat istikrarına ulaşmanın sabır ve zaman gerektirdiğini vurguladı.

Whatsapp Image 2024 06 03 At 12.51.46