Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, MYK üyesi Sn. Ümran Köksüz, Eskişehir il binasında “Sandık, Seçim ve Seçmen Güvenliği” konularında basın toplantısı düzenledi.

Memleket Partisi Eskişehir İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya, PM üyesi Sn. İlhan Düzyürek, Eskişehir İl Başkanı İsmail Ceyhan, İlçe Başkanları ve üyeler de katıldı.

Yüksek Mimar, şehir plancısı ve kentsel dönüşüm uzmanı, Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, MYK üyesi Ümran Köksüz konuşmasına başlarken, Bartın’daki maden kazasına değindi. Açık ihmal sonucu hayatını kaybeden maden işçilerinin geride kalan ailelerine hazine yardımı alan partilerin bağış yapması çağrısında bulundu. Biz hazine yardımı alıyor olsaydık, bunu hemen yapardık dedi. Dezenformasyon yasası olarak yapılan düzenlemeye karşı çıkarak, “bilimden hukukun üstünlüğünden, bağımsız yargıdan uzaklaşan Türkiye’de toplum susturulmak isteniyor, Memleket Partisi’nin iktidarında, sosyal medya da basın da özgür olacaktır” Açıklamasını yaptıktan sonra toplantının ana gündemine geçti. “Sandık, seçim ve seçmen güvenliği için 60 milyon seçmenin oy kullanacağı 2023 seçimlerine hazırlanırken, 200 bin sandığın tek tek kontrol edilmesi gerektiğini, adresler doğru mu?, sandıkta kayıtlı seçmenler doğru mu? Sorularını sormalıyız. Bunu tek bir parti yapamaz. Tüm muhalefet partilerini bu konuda işbirliği yapmaya çağırıyoruz” dedi.

Konuşmasının son bölümünde, Genel Başkanımız Sn. Muharrem İnce’nin tüm parti genel başkanlarını istedikleri kanalda ülke sorunlarını tartışmak için açık oturuma davet ettiğini hatırlattı. Aynı zamanda, eğitim alma fırsat eşitliğini, seçme ve seçilme özgürlüğünü, Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu bir Türk kadını olarak, ”kadının kariyeri çocuk yapmaktır” anlayışını reddettiğini ve kınadığı ifade ederek, konuşmasını basın mensuplarına teşekkürle bitirdi.