Deprem uzmanından Ege ve Marmara uyarısı: Basınç ve birikim oraya yöneldi Deprem uzmanından Ege ve Marmara uyarısı: Basınç ve birikim oraya yöneldi

Mayıs ayı enflasyon oranı yüzde 3.37 olarak duyuruldu. Bu veri, memur, memur emeklisi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farklarının hesaplanmasında belirleyici oldu.
SGK ve Bağ-Kur emeklileri için Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarına ilişkin enflasyon farkları sırasıyla yüzde 6.70, yüzde 4.53, yüzde 3.16, yüzde 3.18 ve yüzde 22.7 olarak belirlendi. Ocak-Mayıs dönemine ait 5 aylık enflasyon farkı ise yüzde 22.72 olarak açıklandı.
Memur ve memur emeklileri için ise toplu sözleşme gereği, maaşlarına yüzde 10 artış yapılacak. Ayrıca, enflasyonun yüzde 15’i aşan kısmı da artışlarına ek olarak yansıtılacak. Buna göre 5 aylık enflasyon farkı yüzde 17.72 olarak belirlendi.
İşçi emeklileri ise dönemlik enflasyon farklarının tamamını alacaklar. Dolayısıyla, 5 aylık enflasyon farkları yüzde 22.72 olacak.
Son olarak, memur, memur emeklisi ve işçi emeklilerinin maaş zam oranı, Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla kesinlik kazanacak. Haziran ayı enflasyon verileri 3 Temmuz 2024 tarihinde duyurulacak.