Gazeteci Candaş Tolga Işık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştüğünü belirterek, Akşener'in 2 Mart tarihinde yapılan Altılı Masa sürecinde neler olduğuna dair verdiği bilgileri aktardı.

2 Mart Perşembe günü CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'den oluşan Altılı Masa aday gündemiyle toplandı. Toplantının sonrasında aday konusunda anlaşmaya varıldığına dair bir mutabakat metni imzalandı. Ancak hemen ertesi gün İYİ Parti cephesinden zehir zemberek açıklamalar geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin kıskacı alındığını ifade ederek, 5 partinin CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini ancak İYİ Parti'nin masaya Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerini getirdiğini belirtti.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Meral Akşener ile görüştüğünü ifade ederek, Akşener'in açıklamalarını aktardı.

KEMAL BEY BU ÖNERİME HİDDETLENİP AYAĞA KALKTI

Işık'ın yaptığı paylaşımlar şöyle:

"Az önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le konuştum. Son 6'lı Masa toplantısında yaşananları sordum, anlattı:

'O güne kadar hiçbir şekilde Kemal Bey ya da başkası cumhurbaşkanı adayı ismi konuşulmamıştı. O gün masaya oturduk. Baktım ki benim dışımdaki herkesle Sn. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı görüşülmüş, anlaşılmış. Söz en son bana gelene kadar herkes Kemal Bey'in adaylığını dile getirdi. Bana söz gelince bizim anketlerde Yavaş ve İmamoğlu çıkıyor dedim. Ama isterseniz bir kamuoyu araştırması yapalım ona göre hareket edelim dedim. Sn Kılıçdaroğlu kabul etmedi, bu önerime hiddetlenip ayağa kalktı. Kendi adaylığının bugün ortak bir yazılı açıklamayla duyurulmasını talep etti. Ben de partime sormadan böyle bir karar veremem dedim

'Siz imzalamayın o zaman biz imzalarız duyururuz' deyince ben 'masadan kalkayım o halde' dedim. 'Siz bilirsiniz' dedi. Ali Bey ve Ahmet Bey tansiyonu düşürmek için araya girdi. Ve aday isminde değil ama adaylık konusunda bir mutabakata varıldığına dair bir metne imza atıldı' dedi."