Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler deprem yardımları ile alakalı olarak şu ifadeleri kullandı;

“6 Şubat’ta büyük bir deprem meydana geldi. Olay sabahından bu yana olayları kontrol etmeye çalışıyoruz. Hemen bir eylem planı hazırladık. Yönetim Kurulu olarak bir araya gelerek bir kriz masası kurduk. Planlı bir şekilde bölgeye yardımlar gerçekleştirmeye başladık. Eskişehir’de bulunan kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaşmasında etkin rol aldık. Yaşanan tüm sıkıntıları çözmek adına çalıştık. Bölgeye medikal ürün ve doktor ulaşımı sağladık. Yeme içme konusunda sorun vardı. Gıda desteği sağlamak gerekiyordu. Bunları gönderdik. Kar yağmıştı ve hava soğuktu. Kışlık kıyafetler ve diğer ürünleri ulaştırdık. Seferberlik konusunda koordineli bir şekilde çalıştık. İş ayakkabısı, kesme taş, eldiven, kazma gibi kurtarma çalışmalarında kullanılacak ürünleri temin ederek deprem bölgesine ulaştırdık. Aradan geçen vakte rağmen yardımlarımız devam ediyor.

Eskişehir’de 30 bin depremzede misafirimiz var. Bunların koordinasyonunu sağlamak da bizim için kıymetliydi. Eskişehir Ticaret Odası, Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehir Ticaret Borsası ve Eskişehir Sanayi Bölgesi olarak bir araya geldik ve bu konu için bir kriz masası oluşturduk. Eskişehir’e gelen insanlar için de hijyen malzemesinden tutun da tüm ihtiyaçları için çalışmalara başladık. 3 öğün yemek ulaştırıyoruz. İçlerinden ev kiralayanlar oldu. Onlara da malzeme yardımı yaptık. Masa, sandalye, mobilya malzemeleri, halı gibi. Bize gelen her talebe olumlu yanıt vermeye çalıştık.

Ramazan ayına kısa bir süre kaldı. Gıda yardımları bu konuda çok önemli olacak. Tüm imkanlarımızı Eskişehir’e gelen depremzedeler için seferber edeceğiz. Ramazan ayı sürecinde gıda yardımı kampanyamızı başlatıyoruz. Eskişehir’e gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamamız lazım. Bu insanlar bizim misafirimiz ve en iyi şekilde ağırlamalıyız. Herkesi bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum.”