MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, yaklaşık 10 milletvekilin aday adaylığını açıklandığını ve bu sayının 25’i bulabileceğini ifade etti.

MHP’den milletvekili aday adaylığını açıklayan isimler şu şekilde; Metin Nurullah Sazak, Bahadır Ayas, Suat Kızıldağ, Soner Güncan, Satılmış Yaşar Doğan, Emre Karabacak, Oğuzhan Ünal, Hasan Hüseyin Kepenek, Leman Sivri, Cavit Aydın.

“ADAY SAYISI 25’İ BULABİLİR”

Candemir, “10 civarında arkadaşımız milletvekili aday adaylığı için müracaat da bulundu. Kendileri Pazartesi günü genel merkezde müracaatlarını yapacak. Daha beklediğimiz adaylar var. Süreç bu şekilde devam ediyor. MHP'de milletvekili aday adaylığı sayısı 25'i bulabilir ama depremin olması ister istemez etkiledi. Herkese kapımız açık ve kimseye karşı ön yargımız yok. Şehre ve ülkeye hizmet etmeyi düşünen arkadaşlara kapımız açık” dedi.

Salı günü aday adaylık sürecinin biteceğini aktaran Candemir, aday adaylarından başvuru ücreti 3 bin lira aldığını ve engellilerden hiç alınmadığını vurguladı.

SAZAK DOĞAL ADAY

Metin Nurullah Sazak’ın milletvekili aday adaylığını değerlendiren Candemir, “Metin Nurullah Sazak doğal aday. Mevcut milletvekilimiz kendisi ve mevcut milletvekilleri doğal aday adayıdır” şeklinde konuştu.

HEDEF 2 MİLLETVEKİLİ

MHP’ye vatandaşlardan gelen tepkilerin oldukça iyi olduğunu belirten Candemir,“Başından beri söylüyorum hedefimiz MHP mevcut milletvekili sayımızı 2'ye çıkarabilmek. Vatandaştan da teveccüh görüyoruz. 14 Mayıs gecesi hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.