Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada CHP lideri Özgür Özel’i eleştirerek “CHP’de eksen kaymıştır” dedi. Bahçeli ayrıca, Gazze’deki ateşkesi önemli bulduklarını, ancak Netanyahu’nun hesap vereceğini söyledi. MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin gündeminde ayrıca, Hacıbektaş Horasan Erenleri Dergâhı Cemevi Külliyesi yer aldı. Bahçeli, ''Başta Cumhurbaşkanımız dahil olmak üzere Hacıbektaş Horasan Erenleri Dergâhı Cemevi Külliyesi'nde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.
CHP’de Eksen Kaymasına Dikkat Çekti
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki Grup Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i hedef alan Bahçeli, Özel’in Türkiye’yi yurtdışına şikâyet ettiğini savunarak, “CHP’de eksen kaymıştır” ifadesini kullandı.
Bahçeli, Türk ve Türkiye Yüzyılı vurgusuyla konuşmasında iç siyasi tansiyona da değindi. “Bu hedef ahlakidir, insan merkezlidir. Siyasi ve manevi imkânlarla kireçlenmiş kronik gerilimleri bertaraf etmek mümkündür” diyen Bahçeli, birlik çağrısı yaptı.
“Cami de Bizimdir Cemevi de Bizimdir”
Toplumda kutuplaşma yaratılmak istendiğine dikkat çeken Bahçeli, ‘’Türk-Kürt, İnanan–inanmayan, laik–anti-laik ikilemini körükleyen yine aynı odaklardır. Dâhili ve harici tezgâh ise Alevî-Sünnî bloklaşmasını siyasî ve ideolojik dürtülerle süreklilik içinde tahrik ve tahkim etmeye kalkışan Türk ve İslam muhaliflerinin kara kampanyasıdır.’’ ifadelerini kullandı.
MHP lideri, cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, ‘’Alevi İslam inancına mensup kardeşlerimizin cemevinin ibadet ibadethane olarak görmelerine anlayış ve saygı duymak lazım.’’ ifadelerini kullandı.
Konuşmasını devamında ayrıca, ‘’Aleviliği inanç ve kültür alanından çıkarmaya çalışanlar büyük yanlıştadır. Cami ne kadar bizimse cemevi de bizimdir.’’ dedi.
Gazze Ateşkesi ve Netanyahu Vurgusu
Konuşmasında Gazze’deki gelişmelere de değinen Bahçeli, İsrail ile Hamas arasında tesis edilen ateşkesi önemli bulduklarını ancak asıl meselenin sahadaki uygulama ve imzaların sadakati olduğunu belirtti.
Bahçeli ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun uluslararası adalet önünde hesap vereceğini ifade etti: “Eninde sonunda İsrail Başbakanı küresel adalet ve vicdan huzurunda hesap verecek, Gazzeli şehitlerin dökülen kanlarının hesabını misliyle ödeyeceklerdir.”
Son olarak Bahçeli, iki devletli çözümün yerleşmesini ve kalıcı barışın sağlanmasını temenni ettiklerini belirterek, “Gazze, Filistin halkının vatanıdır.” dedi.




