1 Kasım tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen İl Başkanları toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla parti İl ve İlçe Başkanları ve yöneticilerinin istifa süreci başladı.
Süreç 1 Aralık tarihinde ise son buldu.


3 KESİNLEŞMİŞ ADAY ADAYI VAR
MHP İl Başkanı İsmail Candemir, süreç içerisinde Eskişehir’de Milliyet Hareket Partisinde Milletvekili aday adayı olmak isteyen isimlerin belli olmaya başladığını söyledi.

Candemir şu ana kadar 3 ismin netleştiğini dile getirerek, “Bu süreç içerisinde İl Başkan Yardımcımız Leman Sivri Milletvekili aday adayı olmak için istifa etti. Odunpazarı İlçe Başkan Yardımcısı Satılmış Yaşar Doğan Milletvekili aday adayı olmak için istifa etti. Süreç dolduğu için resmi işlemlerini yapıp Genel Merkeze gönderdik. Yine diğer bir arkadaşımız, uzun yıllardır tanıdığımız Soner Güncan kardeşimiz aday adayı olmak istediğini belirtti.

Şu an da bu süreçte 3 isim kesinleşmiş aday adayı arkadaşımız var. Şu ana kadar gelen oldukça fazla talep var. Diğer isimlerin resmî açıklama yapmadıkları için kendi isimlerini açıklayamıyoruz. Şu an ki rakamlara bakarsak, gelen talepler ve gelecek olanlara bakarsa 20-25 kişi aday adayı olacak gibi gözüküyor” dedi.

1111-3


Partiye olan talebi bir zenginlik olarak değerlendiren Candemir, “Partimiz adına bu bir zenginliktir. MHP Genel Merkezi, Liderimiz ve İl Başkanlığı olarak Milliyetçi Hareket Partisi’nde siyaset yapmak isteyen herkese kapımız açık. Aday adayı olmak isteyen gelir, başvurusunu yapar. Bu bizim için bir zenginliktir. MHP 54 yılını doldurmak üzere olan bir harekettir. Uzun yıllardır Milliyet Hareket Partisi’ne kadro yetiştiren Ülkü ocaklarımız var. Yetişmiş çok fazla insanımız var. Önümüzdeki dönemlerde inşallah bu rakamların da üzerine çıkacaktır. Biz bundan çok memnunuz” ifadelerini kullandı.