MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalarla ilgili “Genel Başkanımıza laf söyleyecek ehliyette olmadıklarını hatırlatmak isteriz” açıklamasında bulundu. 

Sosyal medya hesaplarından yaptığı yazılı açıklamada CHP’nin pusulasının bozulduğunu söyleyen MHP’li Sazak mesajında şu ifadelere yer verdi: 
“Şahsına isnat olunan suçun kanuni cezasını çeken, sade vatandaş olarak gönül bağı ile bağlı olduğumuz bir ülküdaşımızın; Kılıçdaroğlu’nu muhatap aldığı mektup, Y-CHP’yi “mal bulmuş mağribi” sevinciyle, demokrasi-hukuk maskesi ile saldırıya başlatmıştır. PKK’yı meşru gören siyasetiyle, makinalıyı alıp Ankara’ya gelesi olan, terör örgütü komutanına sayısız selam gönderen, cansız hale gelenleri insanlık için kayıp gören ama demokrasi ve sandık kelimeleri ile kulağa hitap eden il başkanıyla, CHP’nin pusulası bozulmuş yön tayini zorlaşmıştır. Beslendikleri TEK-EL fonlarıyla, ülke menfaatinden uzak 5. Kol faaliyetine çalışan doldurma akıllarıyla, ülkemizin ve devletimizin hasbi sahibi Genel Başkanımıza laf söyleyecek ehliyette olmadıklarını hatırlatmak isteriz.”