Eskişehir'in üretimiyle, teknolojisiyle, kültürüyle, sanatıyla adından çok daha sık söz ettireceğini anlatan Dönmez, şöyle konuştu:

"Daha geçtiğimiz günlerde Beylikova'da nadir toprak elementleri pilot tesisimizi açtık. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Eskişehir'e teşrifleri esnasında duyurduk. Dünyada bu elementleri üreten ülke sayısı iki elin parmağını geçmiyor. Böyle kıymetli bir üretimi biz şimdi Eskişehir'e yapacağız. Eskişehir'i bir yerde dünya ligine çıkartacağız. Yine Kırka'da bu yıl içerisinde lityum karbonat tesisimizin temelini atıyoruz. Türkiye Yüzyılı'nda yerli lityumumuzu cep telefonlarımızdan, tabletlerde, bilgisayarlarda kullanacağız. İnşallah yakında elektrikli otomobillerde kullanmaya başlayacağız. Eskişehir'e değer katan bu projeler, Türkiye'nin de enerjisine enerji katacak. Bu projeler vizyon projelerimiz. Bu projeler yerli ve milli üretimi dert edinenlerin, Türkiye sevdasıyla yananların yapabileceği projeler. Millete hizmet derdiyle dertlenenlerin yapabileceği projeler. Siyasi çıkar uğruna masalarda kirli hesaplar yapanların vizyonuyla olacak işler değil. Doğru adımlarla ilerlediğimizi düşünüyorum ve inanıyorum. 'Doğru zaman, doğru adam' diyoruz. Milletimiz biliyor, doğrusu nedir görüyor. Laf değil iş üretenlerin farkında. 14 Mayıs'ta inşallah tavrını bir kez daha ortaya koyacak, büyük ve güçlü Türkiye'ye 'evet' diyecek. Üretimin, kalkınmanın yüzyılı, Türkiye Yüzyılı'na sahip çıkacak inşallah."

Dönmez, Günyüzü ilçesinin yabancı, ithal gazla ısınmayacağına değinerek, "Biliyorsunuz gazı sisteme veriyoruz. İlk yerli gazı kullanacak olan beldelerimizden, ilçelerimizden, kentlerimizden birisi olacaksınız. Hem de indirimli. İlk ay gazınız bizden." dedi.