Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldığı bir TV programında 'bu sene ilave öğretmen ataması olacak mı?' sorusunu yanıtladı.

Mahmut Özer şu ifadeleri kullandı;

"Başvurusu yapıp da atanamayan hiçbir öğretmen kalmasın şeklinde bir söz verdik ve iki gün içerisinde öğretmenlerimizi atadık. Sonra baktık ki bizim kontenjan açmadığımız ve atanamayan puanı olan engelli öğretmenlerimiz var. Yaklaşık 234 tane onların da atamasını yaptık. Son 20 yılın tek seferdeki en yüksek öğretmen ataması gerçekleştirdik.

Her branşta çok ciddi sayıda öğretmen ataması yaptık. Türkiye'nin son 20 yıldaki eğitimde almış olduğu mesafeyi değerlendiren bir rapor yayınlandı. O raporda çok enteresan bir şey var. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ciddi şekilde azalttı ve OECD ortalamasına yaklaştı.

Şu anda atanan eğitim sisteminde olan öğretmenlerin yüzde 75'i son yirmi yılda tanıdı. Bu ne demektir? Türkiye bu kalite odaklı büyümesini sürdürecek. Dolayısıyla sürekli öğretmen ataması olacak. Yani 2022 KPSS'yle ilgili de atama ilave atamalar olacak. 2023 KPSS'yle de 2024 KPSS'yle de. Çünkü eğitim sistemi sürekli büyüyor. Özellikle okul öncesi eğitimle ilgili veya işte bakanlığın rehber öğretmenlerle ilgili politikalarını destekleyecek, diğer açılımları destekleyecek atamalar mutlaka olacak."