Memur-Sen Eskişehir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 nolu Şube Başkanı Muammer Karaman yaptığı açıklamada işadamı Cafer Güven'e bir çağrıda bulundu.

Muammer Karaman açıklamasında, "Cafer Güven Eskişehir'in malı mülkü gayet bol müteahhit iş adamlarından. Birçok mülkünü devlet kurumlarına, özel hastanelere, özel eğitim kurumlarına kiralayarak onlara ev sahipliği yapıyor.
Tepebaşı ilçe sınırları içinde eğitim faaliyetini sürdüren Ali Güven Turizm ve Otelcilik Anadolu Lisesi'nin otel kısmını yapıp 2007 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışlamışlar.Ancak 1999 depreminden 8 sene sonra yapmalarına yani deprem risklerine ilişkin duyarlılık ve oluşan yönetmeliklere rağmen yapılan kontrollerde yaptıkları otel binasının beton kalitesi teknik olarak C13 diye ifade edilen değerde çıkmış. Bu değer beton kalitesinin kötü olduğunu gösterdiği için binaya 1 milyona TL'ye yaklaşan bir bedelle  güçlendirme yapılma ihtiyacı doğmuş" dedi. 

Karaman: "Okul binası yapıp bağışmalı diye düşünüyorum"

Muammer Karaman açıklamasında ayrıca, "Eğitimciler adına haklı olarak şu serzenişi yapmak durumundayım. Cafer Bey hayırsever namı kazanmasına neden olan bu binada daha kaliteli beton kullanmalıydı. Coronavirus salgın sürecinde milli eğitim müdürlüğümüz ciddi bir ekonomik imkanı 2007 yılında tamamlanan bir okul binasına harcamak durumunda olmamalıydı. Bu güçlendirme bedelini Cafer Güven Bey karşılamalıdır. Hatta bu konudaki büyük kusurunu izale etmek adına güzel sağlam bir okul binası yapıp bağışlayarak hatasını telafi etmeli diye düşünüyorum" diye konuştu. 

"Cafer Güven aradı, teşekkür ediyorum"

Muammer Karaman daha sonra sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, açıklaması sonrasında işadamı Cafer Güven'in kendisini aradığını belirterek, "Dün, Ali Güven Turizm ve Otelcilik Anadolu Lisesi’ndeki güçlendirme çalışmalarıyla ilgili olarak yaptığım çağrı üzerine iş adamı Cafer Güven beni aradı.Cafer Bey yaptırdığı okulla ilgili ortaya çıkan güçlendirme ihtiyacından yaptığım açıklama ile haberdar olduğunu ve bu konuda hiç bir kurum tarafından kendisine bir bilgilendirme yapılmadığını söyledi. Cafer Bey çok üzgün olduğunu okulu müteahhit R.Y’ye ihale ile verip yaptırdığını inşaat denetimlerinin ise Z.Ö tarafından yapıldığını söyledi. Okulla ilgili güçlendirme çalışmasına yapılacak harcamayı karşılamaktan kaçınmayacağını ancak bu durumla ilgili kendisinin bilgisi olmadığını ve böyle bir istekle ilgili müracaatında kendisine gelmediğini tekrarladı. Yaptırdığım okulun inşaasını ihale ile verdiğim inşaat firması ile denetim görevini yapmakla yetkilendirdiğim şirket demek ki görevlerini layıkı ile yapmamışlar adamlar paramızla bizi sıkıntya soktular çok üzgünüm dedi. Cafer Beye çağrımıza verdiği cevap ve okulumuzun güçlendirme çalışmalarına katkı verebileceği açıklamaları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.