Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Başkanı Muhammed Ali Köse şu ifadeleri kullandı;

"Günümüzde savaşlar çok acımasızca sürüyor. Ukrayna’da Rusya-Ukrayna savaşı, Çin’de Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz, Myanmar’da Arakanlı kardeşlerimiz, Hindistan’da Keşmirli kardeşlerimiz… Son olarak en sıcağı Gazzeli kardeşlerimiz. Savaşın en acımışız yüzünü görüyorlar. Ölenler şehit olup kurtuluyor. Yaralılar ise çok daha zorlaşan bir hayat yaşamak zorunda. Ölenlerin yanına binlerce Gazzeli engelli olarak bundan sonraki hayatlarına devam edecekler.

Zalim İsrail yönetimi artık durdurulmalıdır. İklim Zirvesi düzenlendi. Bu toplantıya 180 ülke katıldı. Bu ülkeler iklimi dengeye getirmek adına doğayla mücadele etmeyi göze almalarına rağmen, eli kanlı terör devleti İsrail’e “Dur” bile diyemiyorlar. Birkaç İslam Ülkesi başkanı kınama yaptı sadece o kadar. Doğayla mücadele edecek kadar cesurlar ama İsrail’le mücadeleye korkuyorlar. Utanmasalar “Yanındayız” diyecekler.

İklim dengeye getirmek için, doğayla mücadele yerine doğanın düzenine müdahaleyi terk etmeliyiz. Özetle aşırı tüketim, çılgınlık seviyesine gelen lüks, gösteriş merakı gibi alışkanlıklardan vazgeçilmelidir. Bilinçsiz geri dönüşümün durdurulması gerekir. Plansız, hesapsız yapılan ağaçlandırmalar, göletler vb. çevre düzenlemelerinin sonlandırılması gerekir