Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce şu yazılı açıklamaları yaptı;

“Bana Aday Olduğum İçin Kızan Değerli Kardeşlerime, Ülkenin içinde bulunduğu durumdan adaletsizlikten, hukuksuzluktan, haksızlıklardan, yalanlardan, yandaşlardan, kayırmalardan, ahlaksızlıklardan bıktınız usandınız biliyorum. İyi niyetlisiniz hiç şüphem yok, gitsinler istiyorsunuz. Ben de aynı şeyi istiyorum. Üstelik yeni değil geldikleri günden beri. Belki bazılarınız, ömrünün bir döneminde, bunlarla yan yana yürüdü, omuz verdi, oy verdi. Olabilir. Hata yaptınız ve şimdi pişmansınız. Başımın üzerinde yeriniz var. Ama bilmelisiniz ki ben bunlarla hiçbir zaman yürümedim, bunlarla hiçbir dönem bir araya gelmedim. Bundan sonra da gelmeye hiç niyetim yok.

Gitsinler istiyorum hepinizden fazla, hem vallahi hem billahi. O yüzden kar demeden, buz demeden, yağmur, çamur, yokuş demeden, engel demeden 3 yıldır yollardayım. 2018 seçimlerinde de hayatımı ortaya koydum 45 günde 75 ilde 107 miting yaptım. Kortizon iğneleri ile ancak ayakta durabildim.

Memleket Partisi, Mayıs 2021 tarihinde siyasi yaşamına başladı. Çok hızlı bir şekilde teşkilatlanmasını tamamladı ve seçimlere girmeye hak kazandı. Partinin kurulmasında, teşkilatlanmasında hem merkezde hem il ve ilçelerde binlerce insan çalıştı. Bu insanlar belediyede iş verirler, devlet kadrolarına alırlar veya tayinimi yaparlar gibi herhangi bir menfaat beklentisi içinde çalışmadı. Umudun adresi olarak Memleket Partisi’ni gördüğü için, güvendiği için hem emek verdi hem para harcadı. Bu insanların çabasını emeğini görmezden gelmeye kimsenin hakkı yoktur.

Bize vekâlet verenler ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket dedikleri için verdiler. Bunun için bizi desteklediler, partiye bağış yaptılar, türlü zorluklara göğüs gerdiler. Bazılarının anlamadığı şu: bu hareket Muharrem İnce’den oluşmuyor. Bu insanlar Muharrem İnce’nin istediği yere taşıyabileceği müritleri değil. Aklı başında, ne istediğini ve neyi niçin istemediğini çok iyi bilen bilinçli bir seçmen kitlesinden söz ediyoruz.

Oylarımızın yüzde 1 veya 2 olduğu konusunda sizi ikna ettiler. Hâlbuki biz biliyoruz ki şu anda %16 ve kampanya sonrası çok daha yukarı çıkacak. Aldığımız oylar da ağırlıklı olarak kararsızlardan ve sandığa gitmekte isteksiz olan seçmenlerden geliyor. Algı manipülasyonun aksine bizim sahnede olmamız gün geçtikçe daha iyi anlaşılacak ki Cumhur İttifakı'nın aleyhinedir."