Vergi kanununda yapılan güncel düzenlemeler ve yeniden değerlendirme uygulaması ile ilgili Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında bir seminer düzenlendi. 

Seminerde bir açılış konuşması gerçekleştiren Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ersin Karakoç şu açıklamaları yaptı;

“2023 yılının mesleğimiz ve bizler için başarılarla dolu angarya ve sorunlardan uzak bir yıl olması dileğiyle, yeni yılının İlk seminerinde çok değerli üstadımız Sayın YMM Selahattin Gökmen’in sunumunu yapacağı “ Vergi Kanunlarında Yapılan Güncel Düzenlemeler ve Yeniden Değerleme Uygulaması“ konulu eğitim seminerimize hepiniz hoş geldiniz. Seminerimize geçmeden önce birkaç konu hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum.

Eğitimin mesleğimizin gelişmesine olan katkısı mesleki kariyerimizdeki uzmanlaşmanın yolu olduğunun farkında olarak, 2023 yılında da mesleki ve güncel gelişmeler doğrultusunda eğitimlerimizin planlamasını yaptığımızı söyleyebilirim. Önümüzdeki günlerde sosyal güvenlikte öncelikli hususlar ve güncel teşviklerin yer aldığı bir eğitim yapılacaktır.

Gelişen teknolojiyle birlikte mesleki faaliyetlerimiz hızla elektronik ortamlara taşınıyor ve bu ortamlarda hızla finansal tablolara dönüştürülüyor. Elektronik ortamlarda hazırlanan finansal raporların analizi, yorumlanması ve farklı sektörlerde bu raporların karar alma süreçlerinde kullanılması nedeniyle finansal verilerin Excel e aktarılması, analizi ve raporlanması konusunda öncelikli hale gelmiştir. Bu nedenle daha sonra da Excel ile veri analizleri eğitimlerimize devam edeceğimizi buradan açıklamak istiyorum.

Ayrıca değinmeden geçemeyeceğim bir konu var ki o da 2023 yılı ücret tarifemiz. Yaşadığımız ekonomik kriz ve enflasyon nedeniyle mali müşavirlik tarifesindeki yüzde 85’lik artış bürolarımız da yaşanan büyük maddi sıkıntıları telafi etmeyecektir. Ücretlerimize yapılacak artışın zamana dayalı ücret tarifesi şeklinde veya gerçek enflasyonu da kapsayacak düzeyde olmasını talep ve takip etmeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Selahattin Gökmen hocamıza eğitim sürecinde sunacakları katkılar için teşekkür ediyor verimli bir seminer olmasını diliyorum.”

Vergi kanununda yapılan güncel düzenlemeler ve yeniden değerlendirme uygulaması ile ilgili düzenlenen seminerde YMM Selahattin Gökmen sunum yaptı. Seminere yüzlerce müşavir ve muhasebeci katılım sağladı.