Eskişehir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Murat Özcan şu ifadeleri kullandı;

“2019-2023 yılları arasında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi şehrimize ne eserler kazandırmıştır ben öğrenmek istiyorum. Geçen yıl çok eleştirdik. Belediye hizmetlerine çok zam yapıldı dedik. Son 4 ayda elektrik, doğalgaz fiyatlarında çok ciddi indirimler yapıldı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bu indirimler sonrasında uyguladığı tarifelerde bir indirim yapacak mı?

Kentsel dönüşüm, imarlaşma, deprem bölgesine yapılan yardımlar. Gündoğdu projeleri ile ilgili daha geniş bir adım atılacağı kamuoyu tarafından merak edilmektedir.

Ne kadar otopark yaptınız diye sormadık çünkü 5 yıllık süreçte böyle bir iddianız da olmadı. Elinizdeki mevcut otoparkları da satma noktasına geldiniz. Otoparklar konusu öncelikli yatırımlar arasında olmalıdır. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi elindeki otopark sayısını artıracak yatırımlar yapmalıdır.

2 milyar bütçenin yüzde 83’ü merkez idari gelirlerinden gelmektedir. Personellerin maaşları düzenli ödendi deniliyor ama bu gelirle rahatça ödenebilir. Büyük bir unsurmuş gibi anlatılmasını doğru bulmuyoruz.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi elektrik maliyetlerini sıfırlayabilecek projeler ile ilgili elzem çalışmalar yapmalıdır. Elektrikli otobüs alımları ile ilgili çok ciddi stratejik hatalar yapılmaktadır.

2023 yılında malum ülkemizde bir deprem yaşandı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bu şehirlerin ayağa kaldırılması adına bir projesi bulunuyor mu? Şehrimize gelen 25 bin depremzedeler ile alakalı olarak bir projeniz var mı?”