Ihlamurkentteki petrol istasyonu konusu bir yıllık tartışması olan bir süreç. Daha önce Burhan Sakallı zamanında Eskişehirspor’a çok ciddi bir kaynak ayırarak verilmişti. Gelenek devam etsin dedik. Ama gelinen noktada Eskişehirspor ihaleye bile giremedi ve şehir dışından gelen bir firma ihaleyi kazandı. Bu duruma üzüldük.

Eskişehirspor şu anki durumuyla ciddi anlamda bir kuruşa bile muhtaç durumda. Gelinen durum yönetimsel hatalardan kaynaklanıyor. 2 yılda 25 milyon Euro transfer ücretini kasasına koyan bir kulüp bugün 25 bin euroya muhtaç kalmış olmazdı.

Eskişehirspor’u belediye kurtarsın, devlet kurtarsın, odalar kurtarsın demenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Eskişehirspor için bir araya gelmeli ve bir masada çözüm üretmeliyiz.

Şehirde Ak parti’de siyaset yapan herkesin Eskişehirspor için elinden ne geliyorsa yaptıklarına şahidim. Kemal Unakıtan bakanımızın, Nabi Avcı hocamızın, Dündar bey ile yönetimdeyken Dündar bey’in bu konuyla ilgili neler yaptıklarını biliyorum. Ben asıl Eskişehirspor’da başkanlık yapmış kişilerin bu konuyla ilgili açıklama yapmalarını istiyorum, bu konuyla ilgili kim ne kadar inisiyatif aldı açıklasınlar.

Eskişehirspor için yapılan tüm kampanyalara destek verdik. Meclis üyesi arkadaşlarımızla konuştuk bir kampanya başlatalım dedik. İlçe meclislerinde, büyükşehir meclisinde, ticaret odası, sanayi odası, borsa meclislerini topladığınız zaman en az 500 kişiye ulaşabiliyoruz. Bir sinerji oluşturur diye düşündük. Odunpazarı Belediyesi AK Partili meclis üyeleri olarak 11 Ekim tarihinde 15 bin liralık bağışı gerçekleştirdik. Biz yaptık ama diğer meclis üyeleri devamını getirmedi. Sosyal medyada bile bu kampanyaya sahip çıkan olmadı. Eskişehirspor için bir fitil ateşleyelim dedik ama kimse sahip çıkmadı. Meclis üyeleri 1000 lira verirken başkanların, oda başkanlarının, belediye başkanlarının daha fazla ücret vermesini de sağlayabilirdik diye düşünüyorduk. Yaptık ama devamı gelmeyince çok fazla bir işe yaramadı. Bu kampanya hayata geçebilseydi Eskişehirspor’a çok ciddi bir gelir sağlayacaktık.