AK Parti Eskişehir BB ve Odunpazarı Grupbaşkan vekili Murat Özcan şu ifadeleri kullandı;

"Çok net bir konuyu anlaşılmaz hale getirmeye gerek yok. Bu konu yıllardır tartışılıyor. Odunpazarı Belediyesi ve TOKİ arasında hem Burhan Sakallı zamanında hem de Kazım Kurt zamanında protokoller imzalandı. Kazım Kurt'un imzaladığı ek protokol de ana protokol kadar geçerlidir. Dönüşüm ve imar yetkisi Odunpazarı Belediyesine geçmişti. 8 yıl önce bu yetki alınmış ama 2018 yılına kadar herhangi bir imar çalışması yapılmamış. 2019 seçimleri yaklaşınca da imar yapılmış ama TOKİ'nin kurallarına aykırı olduğu içim mahkeme bu imarı bozmuş. Aradan yine 3-4 yıl geçiyor ve imar meselesi yeniden gündeme geliyor. Çünkü bu seferde 2023 seçimleri yaklaşıyor. Meclis üyeleri olarak biz teknik inceleme yapamayacağımız için mecliste oy birliği ile geçiriyoruz.

Nabi Avcı, Emine Nur Günay, Zihni Çalışkan, Ali Acar ve ben Ankara'ya gittik. TOKİ'nin mahkemeye gitmemesi için görüşme yaptık. TOKİ bu imar planını nasıl olsa mahkemeye taşır düşüncesini bertaraf ettik. Şimdi de yine protokollere aykırı bir şekilde karşımızı çıkıyor. İki tane adayı yaparız. Nasıl olsa itiraz edilir diye düşünüyor. Her türlü cezaya da razıyım diyor. Yani Kazım Kurt'un burayı dönüştürmeye niyeti yok. Biz Kazım Kurt'un isteklerini yerine getireceğiz diye uğraşmıyoruz. Halkımızın isteklerinin yerine getirilmesi için çaba gösteriyoruz.

Ben o bölgenin çocuğuyum. '8 yılda imar yapamayan belediye 18 yılda burayı bitiremez' diye düşünen halk bize lütfen 'burayı belediyeye bırakmayın' diyor.

Belediye artık imar konusundaki vazifelerini yerine getirsin. Biz halkımızın adına istenilen neyse yerine getiririz. TOKİ'yi şeytanlaştırmaya gerek yok. TOKİ'nin hem Eskişehir'de hem de Türkiye'de yaptıkları ortada. Türkiye'de 250 bin sosyal konut yapmış bir kurumdan bahsediyoruz. Giresun'da 1 yılda yeniden bir ilçe kurdular. Bu kuruma destek olmak lazım. İşbirliği yapılacak her konuda TOKİ üzerine düşeni yapacaktır."