AK Parti Eskişehir BB ve Odunpazarı Belediyesi Grup Başkan Vekili Murat Özcan, Odunpazarı Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı ilk oturumunda şu ifadeleri kullandı;

"İlk etapta 150-200 taneyi kapsayan ön projeyi yapacağım. TOKİ bunu kabul etsin. Etmezse gelecek her türlü cezaya razıyız demişsiniz. Tutarsızlıklar olduğunu iddia etmişsiniz. Bir açıklamalarımızda herhangi bir tutarsızlık görmüyoruz. Yardımcı olacağız dediler demişsiniz. Biz Karapınar Alanönü Huzur halkı ne istiyorsa onun taahhüdünü Ankara’dan alacağız dedik. Kazım kurt’un aklına düşen her şey için Ankara yollarına düşeceğiz demedik.

TOKİ ile Odunpazarı Belediyesi'nin arasında bir sözleşme var. Kimse kafasına göre hareket edemez. Kanunlar da bunu gerektirir. Galiba sizin burayı yapmaya niyetiniz yok. Bunu açık ve net söyletin de halk boşuna umutlanmasın. Biz bu halkı çaresiz bırakmayız ve yapılması gerekenleri yaparız. Ortada bir protokol var. Bu işin alfabesi gibi her şey ortada. Herkesin yetkisi belli, yapacakları belli. Engelleyecekler, yaptırmayacaklar demek ne münasebet. Bu protokole uygun olarak biz ilk etabı yaptık. İkinci etabı da yapıyorduk Kazım kurt TOKİ’yi buradan kovdu ve TOKİ’yi şeytanlaştırdı. Daha sonra gidip imar yapma yetkisi istediniz. Ama dönüşüm yetkisi istemediniz. Ya tam yetki alacaktınız ya da yetkiyi TOKİ’ye bırakacaktınız.  İmar yetkisini alınca TOKİ’nin eli kolu bağlanmış oldu. İmar yapılmadığı için de TOKİ herhangi bir adım atamadı.

Halkımız orada ciddi anlamda mağdur. Bizler TOKİ ile belediye arasında yaşananlar nedeniyle halk mağdur olsun istemiyoruz. Bu imarın sevabı ile günahı ile kabul edilmesini istiyoruz diyerek Ankara’ya gittik ve yetkililer ile görüştük. Halkın isteğine göre iş yapmak sizin göreviniz. 8 seneden anca imarını yaptım, 18 senede yapamam diyorsanız söyleyin biz de TOKİ’ye yaptırırız. Kazım Kurt’a imzaladığın protokole sadakat göstersin diyoruz. 

Halkımız bilsin. Bu konuda herkesi göreve davet ediyorum. Yapılacaklar bellidir. Eğer bu konu ile ilgili halkımız belediye yapar diyorsa eyvallah. Yoksa TOKİ daha önce Eskişehir’de pek çok iş yaptı. Burayı da yapar. 

Engellemek nedir derlerse Odunpazarı Belediyesini gösteririz. Neymiş TOKİ’nin inşaatı kaçak inşaatmış. İnşaat mühürleme işini Odunpazarı Belediyesi iyi bilir. Kazım Kurt’un tavrı işleri kolaylaştıracak bir tavır değildir. Halkı düşünerek hareket edelim. Halkı seçim zamanına kadar oyalanmayın. Bu halk bir sene daha kaybetmesin lütfen."