AK Partili Murat Özcan Odunpazarı Belediyesi Kasım ayı Meclis toplantısında şu ifadeleri kullandı

"Emek mahallesinde lise neden yok deniliyor. Adrese dayalı sistem lisede geçerli değildir. Puan sıralamasına göre yerleştirme yapılmaktadır. Kendi mahallesinde okuyan öğrenci oranı yüzde 30’larda bile değildir.

Emek mahallesi ve birçok mahalle için yeni okul projeleri vardır. Önümüzdeki günlerde birçok okulun temeli atılacak. Bu bölgede yapılan imarlaşma da yeterli okul alanı bırakılmamış. Sorunlu bir imar planı yapılmış. Kamulaştırma işlemleri sürüyor. Allah nasip ederse bu bölgede bir lise yapılacaktır. Emek Mahallesine yakın mahallelerde de liseler bulunmaktadır. Bu mahalle Odunpazarı ilçesinin en kalabalık mahallesidir. Bu mahalleden en çok oy alan siyasi partidir. Cumhur İttifakına destek veren bu mahalle için elimizden gelen neyse yapacağız.

Eskişehir’de ilköğretimde 22, ortaöğretimde 22, liselerde de 21 derslik ortalama sayısıdır. AK Parti teslim aldığından 2 kat daha fazla öğretmen istihdam etmiş bir partidir. Eğitim konusunda sınavını başarı ile geçmişiniz. Bizi bir önceki hükümetle değil 80 yıl ile yarıştırın. 80 yılda hükümetler toplamda ne yapmış, AK Parti 20 yılda ne yapmış onlara bakmak lazım.

2002-2003 yılında 120 bin öğrencimiz varmış. Bugün 161 bin öğrencimiz var. İki kat derslik ve öğretmen sayısı artmış ama öğrenci sayısı sadece yüzde 25 artmış. Eğitim ve sağlık konularında AK Parti eleştirilmeyecek bir partidir."