AK Parti Eskişehir BB ve Odunpazarı Grupbaşkan vekili Murat Özcan şu ifadeleri kullandı;

“Eskişehir'de en iyi iftira atmayı gazetecilik zanneden bir güruh tarafından maalesef bir saldırıya uğradım. Allah'a çok şükür şehrimiz beni iyi tanıdığı için de amaçlarına da ulaşamadılar.

Ama asıl ondan evvel şöyle bir şey yaşadık, hatırlarsanız yatırım bütçesinde dedik ki; ‘1 milyar 300 milyon liralık bir bütçe hazırlamışsınız. Bir önceki yıl Büyükşehir Belediyesinin bütçesi bir milyar 350 milyondu. Siz Büyükşehir Belediyesinin geçen yaptığı bütçesi kadar bütçe hazırlamışsınız. Bunda 300 milyon lira yatırım gözüküyor. Bu rakam Kazım Kurt'un 4 yılda yaptığı yatırımdan daha fazla. Hadi 500 milyon lira da genel giderleriniz ve personellerinizi sayalım. Burada 400-500 milyon lira benim kanaatimce 2023 ve 2024 seçimlerinde kullanılmak üzere bir seçim bütçesi var’ dedik.

Sonra herhalde bunu önceden bilmeyenler vardı. Vay böyle bir bütçe mi varmış diyen bazı gazeteciler buradan en iyi payı alabilmek devreye girdiler. Hem Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi içerisinde, hem de AK Parti'de bir siyaseti içerisinde siyaseti dizayn etme meraklılarının eline bir koz geçmiş oldu.
Ben de Kazım Kurt’a naçizane olarak, “Böyle iftiralara prim vermediğinizi açıklarsanız, en azından bu yolu

tercih etmek isteyenlerin gazetecilerin önünü kesmiş olursunuz” dedim.Meğerse Kazım bey bu konuda benden daha çok dertliymiş. Bu konuyla ilgili çok itham içeren açıklamalarda bulundu. Kendisini bağlayan konulardır.
Gazetecilik mesleğini ayaklar altına almak isteyenler ve kendini gazeteci zannedenler var. Benim gazetecilere bir çağrım var. Bu konulara siz engel olun.

Eleştiri en doğal haktır. Ben Eskişehir’de eleştirel akla önem veren siyasetçilerden biriyim. Çünkü böyle yetiştirildim. Fakat eleştirmekle iftira atmak birbirinden farklı şeylerdir.

Hakaretler içermediği müddetçe eleştiriler, not alan birisiyim. Çok önemli eleştiriler de var. Bu kime yapılırsa yapılsın karşı çıkacağımız bir konudur.”