AK Parti ve MHP Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu tv 100 ekranlarında şu ifadeleri kullandı;

“Eskişehir’e hizmet etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız fırsat verdi ve 31 Mart 2024 yerel seçimleri için AK Parti ve MHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı oldum. Seçimleri kazandığımızda milletvekilliği görevimizden ayrılacağız. Eskişehir’e hizmet etmek için AK Parti ile yollarım kesişti.
Yılmaz Büyükerşen’i uzun yıllardır tanırız. Ailevi ve ticari dostluklarımız da oldu. Seçildiği ilk dönemlerde belli çalışmalar yaptı ancak son 10 yılda çok hizmet edemedi. Eskişehir’de yaşayan tüm vatandaşlarımız belediye hizmetlerinin minimumda olduğunu görüyor ve biliyorlar. Eskişehir halkı artık genç ve hizmet eden bir büyükşehir belediye başkanı istiyor.

Eskişehir’in en büyük sorunu kentsel dönüşüm. Naci Görür hocamız Eskişehir ile alakalı önemli bir açıklama yaptı. Naci Görür hocamız kentimizin deprem tehlikesi hazır hale getirilmeli diyor. Eskişehir’de 6,5 şiddetinde bir deprem meydana gelebileceği ifade ediliyor. Eskişehir’de 326 bin civarında konut var. Ciddi riskli bölgeler var. 45 bin vatandaşımız risk altında. Tedbir almamız gerekiyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar sadece 24 adet dairede kentsel dönüşüm yapmıştır. 25 yıldır Eskişehir’de bu konuda hiçbir şey yapmamışlar. Son 10 yıldır Eskişehir’de hiçbir şey yapılmadı. Eskişehir halkı bizim söylediklerimizi anlıyor. Acil olarak 10 bin konutun kentsel dönüşümünü yapacağız. Eskişehirli vatandaşların cebinden 1 kuruş para çıkmayacak. 
Eskişehir’de ciddi bir trafik sorunu var. Evimden iş yerime 45 dakikada varamıyorum. 10 yıl önce 10 dakikada gidebiliyordum. Tramvay paldır küldür yapıldığı için iş buralara kadar geldi. Eskişehir’de trafiğin anormal yoğun olduğu kavşaklarda bir tane batçık yapılmadı. Biz göreve geldiğimizde Eskişehir’e batçık yapacağız. 
Tramvay zamanında plansız programsız bir şekilde yapılmış. Tramvay ana arterleri kapatan ve trafiği tıkayan bir hale dönüştü. Tramvayın yer altına alınmasını sağlayacağız. Biz teknik işler yaparız. Bir fizibiletesi ve animasyonu olmayan işe inanmam. Eskişehir’deki trafik sorununu çok hızlı bir şekilde yüzde 50 oranında çözeceğiz.

Eskişehir’de su konusu kanayan bir yara hale geldi. 25 yıldır belediyeyi yönetiyorlar ama su konusunu nasıl çözemiyor. Eskişehir’de çeşmeden akan su ile yemek bile yapamazsınız. Çeşmeden akan su ile sadece banyo yapabiliyor ve ev temizliği yapabiliyoruz. Eskişehir halkı mecburen Kalabak su alarak yemek yapabiliyor. Göreve geldiğimizde 2 yıl içerisinde çeşmeden akan suyu içilebilir hale getireceğiz. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eskişehirspor’a çok geçmiş yıllarda katkı sağladı ancak Yılmaz Büyükerşen göreve geldikten sonra Eskişehirspor’a hiç destek vermemiştir. 11 kıllı bacağa destek vermem dediği de bu kentteki herkes tarafından bilinir. Eskişehir’deki amatör kulüplere belediyeler otobüs bile vermiyorlar. Kulüpler bize belediyeler otobüs vermiyor diye ulaşıyorlar.

Eskişehirspor’a her türlü destekte bulunmuş bir insanım. Koltuktan güç alan bir insan olmadım. Süper Lig’e borçsuz bir şekilde çıkardım ve görevimden ayrıldım. Bana kimse bırak demedi ama ben ayrıldım. Eskişehirspor bugün amatöre düşmüş durumda. Taraftarlar beni tanırlar. Ne dediysem yapmışımdır. Eskişehirspor için her türlü imkanımızı kullanacağız. 

Eskişehirspor için bir okul projemiz var. Türkiye’deki yetenekli oyuncuları da buraya alabileceğiz. Tüm eğitim hayatlarındaki masraflarını üstleneceğiz. Eskişehir’i inanılmaz bir futbol kenti yapacağız. Eskişehirspor’u da hak ettiği yere getireceğiz.

Eskişehir seçim sonucu en çok merak edilen kentlerin başında geliyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı oldum ve rakibimin kim olduğuna bakmam. Rakiplerimizi kötüleyen bir propaganda gütmeyeceğiz. Başarılı bir sanayiciyim. Eskişehir halkının oylarıyla milletvekili de seçilmiş bir insanım. Eskişehir’in sorunlarını çözecek aklım ve ekibim var. Ben sorunları nasıl çözeceğiz ile ilgileniyorum. Rakiplerimiz çok önemli değil. İnsanlar kişilere oy verir. Rakiplerime başarılar diliyorum. Ben kazanacağımıza inanıyorum. Cumhur İttifakının oylarını koruduğumuz taktirde seçimleri kazanıyoruz. Eskişehir’deki tüm vatandaşlarımızın oylarına talibiz."