İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Nebi Hatipoğlu şu açıklamaları yaptı;

"Eskişehir’de doğdum ve büyüdüm. Eskişehir’de yaşamanın bir bedeli var. Bunun bir kısmını Eskişehirspor’da ödedim. Kalan borcumu da siyasetle ödemek istiyorum. Eğitim sisteminden memnun değilim. Adalet sisteminden memnun değilim. Doktor, esnaf, öğrenci kimse memnun değil. Kendi işlerinde çalışan insanların siyasete girmesi bence çok önemli. Siyasetçilerin itibarının kalmadığı söyleniyor. Kendi işlerinde başarılı, memleketini her konunun önünde görenler siyasete girmeli. Siyasetin yaş ortalamasını düşürmek lazım. Yeni gençlerin siyasette rol alması gerekiyor. Yaptığım işi ailem ve çocuklarım için çok değerli olduğunu düşünüyordum. Göreceksiniz seçildikten sonra 5 yıl içerisinde her şeyi değiştireceğim.

Bizler Millet İttifakının mensuplarıyız. İYİ Parti bu ittifakın bir ortağı. Seçim çalışmaları yoğun geçiyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nu Eskişehir’de karşıladım ama mitinge katılamadım. Ben esnaf ziyaretlerine devam ettim. Vatandaşlara birebir dokunmak bizim için daha kıymetli. Fotoğraflara çıkmak o kadar da önemli değil.

Öncelikle Eskişehir halkının önümüzdeki döneme kadar karar vermesi lazım. Eskişehir sanayi kenti mi olacak? Eskişehir turizm kenti mi olacak? Eskişehir yoksa öğrenci kenti mi olacak. Sanayi şehri olmak için göç almak lazım. Turizm kenti olacaksak ciddi teşvikler lazım. Öğrenci kenti olmak için farklı yatırımlar lazım. Bu üçünü aynı anda olabilmek için master bir plana ihtiyaç var. Eskişehir çok büyük bir potansiyele sahip. Bu potansiyelleri hayata geçirmek lazım.

Yerel basın Eskişehir’in bir emniyet sibobudur. Yerel basın bir haber yaptığında dikkat çekiyor ve yöneticiler kendilerine çeki düzen veriyorlar. Yerel basının devlet tarafından desteklenmesi lazım. Yerel basın sadece baskı gazete demek değildir. İnternet sitelerine de aynı destekler verilmeli. İstenen şartlar internet siteleri için çok ağır. Bu sorunlar aşılmalı.

Eskişehir sağ ağırlıklı bir kent. Seçmen yapısı sağ ağırlıklı bir yapı. Şu an kentte sadece CHP’de 2 tane milletvekili var. Yılmaz Büyükerşen faktörü nedeniyle bu şehirde yüksek oylar alınıyor. İYİ Parti olarak çok büyük bir potansiyele sahibiz. Eskişehir’de birinci parti olmamak için hiçbir engel yok. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olduğu için CHP’nin oylarında bir artış var. Ben Nebi Hatipoğlu olarak her kesimden oy alıyorum. İYİ Parti merkez sağda bir parti olduğu için her kesimden oy alıyor. İYİ Parti bu şehirde birinci parti olacak. Bunu hep beraber göreceğiz.

Sanayici bir iş insanın iktidar partisi dışında bir partiden aday olmazsa başına bela alır görüşü bir şehir efsanesi. Biz her işimizi yasal ve kanunlar çerçevesinde yaptığımız için sorun yaşamıyoruz. Çiğ süt içmedik ki karnımız ağrısın."