AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu şu ifadeleri kullandı;

“Eskişehir'de içilebilir su konusu çok büyük bir problem. ESKİ yıllardır yatırım yapmadı. Son yatırım 1980’li yılların sonunda yapılmış. 

Yıllardır ESKİ’nin kazandığı paralar, geçen yıl da 80 milyon TL civarında bir rakam Büyükşehir Belediyesinin açıklarını kapatmak için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne transfer ediliyor. ESKİ gibi bir kurumun her yıl düzenli yatırım yapması lazım. 

Kullandığımız çeşme suyumuz içilebilir ve yemeklerde kullanılabilir değil. Aynı zamanda da suyumuz çok pahalı. Yani biz mukayese ettiğimizde diğer illere göre bazı illere göre 5 kat, bazı illere göre 3 kat daha pahalı. 
Eskişehir halkı bundan çok büyük rahatsızlık duyuyor. Biz çeşmeden su kullanamadığımız içemediğimiz için biz damacana su kullanıyoruz. 

Seçildikten sonra ilk 2 yıl içerisinde çeşme suyundan hem yemeklerde kullanılabilmesi, hem de o suyun çok rahatlıkla evlatlarımıza, çocuklarımıza, kendimizin içerebileceği bir su haline getireceğiz.

Ben sahaya indiğimde vatandaşlar şunu soruyor ‘ya bu madem yapılabiliyordu, niye yapılmadı bu zamana kadar’ Valla biz de bilmiyor Diğer illerde örnekleri var ama biz bunu yapmakta kararlıyız. İnşallah vatandaşımızı damacana suya para ödemekten kurtaracağız.”