Çok sayıda sendika ve sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan Cumhuriyet Güç Birliği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle Vilayet Meydanı’nda tören gerçekleştirdi.

Tören, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine dair konuşmayı Cumhuriyet Güç Birliği adına Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Şube Başkanı Nuran Yenilmez yaptı. 

Kadına yönelik şiddetin sürekli artan bir yoğunlukta yaşamsal tehdit oluşturması nedeniyle, 8 Mart'ları hiçbir zaman coşkuyla ve şölen atmosferinde geçirmediklerine dikkat çeken Yenilmez, Emekçi Kadınlar Günü'ne kayıpların dayanılmaz acısına ilaveten, yaşamda kalanların acısı ile kahrolduklarını ifade etti.

Yenilmez, “Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin derinliğini de gözler önüne seren acı tabloda; deprem bölgelerinde özgün ihtiyaçlarını dahi karşılamaktan yoksun kalan, yaşadıkları psikolojik tahribatın yanında kendilerini ve çocuklarını korumak için geceler boyunca nöbet tutan kadınlarımız, artık 8.Mart'ın anlamına uygun yaklaşımlar istiyor. Kâr hırsıyla doğayı talan edenlerin, kentlerimizi beton mezarlığına çevirenlerin yarattığı tahribatın mağduriyetini en ağır şekilde yaşayan kadınlarımız, 8 Mart'ta süslü kelimeler duymak değil, yaşamsal koşullarının yerine getirildiği, güvenli bir yaşam istiyor. Haksızlıklara, ayrımcılığa ve yoksunluklara karşı omuz omuza mücadele içinde olacağız. Gün dayanışma zamanıdır. Deprem bölgesindeki kadınlarımızla, kız kardeşlerimizle birlikte bu enkazı kaldıracağız” sözlerini kaydetti.