Eskişehir Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Nuray Akçasoy ES TV’de Açıkça programının konuğu oldu.

Ali Baş, Meltem Karakaş Kaya ve Arif Anbar’ın sorularını yanıtlayan Nuray Akçasoy şebeke suyuna yapılan yüzde 70’lik su zammı ile alakalı olarak da şu ifadeleri kullandı;

"BİZİM SU KAYNAĞIMIZ ÇOK KİRLİ"

“Zam yapmayı kim ister ki. Ülkede neye zam gelmiyor ki. Komisyon üyeleri 2-3 gün boyunca bize konuyu tümüyle anlattılar. ESKİ neredeyse elektriğini ödeyemeyecek vaziyete gelmişti. Bir önceki ay 15 milyon lira gelen elektrik faturası 19 milyon lira gelmiş. Bu açık nasıl kapatabilir. ESKİ su tüketimine zamanında kademeli olarak zam yapması gerekiyordu. Artık zam yapmak zorunda kaldık. Bize sağlıklı su ulaştırmak için birtakım masraflar yapılması gerekiyor. Maliyet kısmının da büyük kısmını da ithal malzemeler oluşturuyor. Bizim su kaynağımız çok kirli. Hiç cazibeli bir su değil. Eskişehir’in dağlarından su fışkırmıyor. Durgun bir su. Kullanılabilir hale getirmek için bir takım masraflar yapılıyor ve evlerimize ulaşıyor."

"SİYASİ BİR MANEVRA OLARAK DEĞERLENDİRİYORUM"

“Şahsım adına söylenenler nedeniyle çok üzgünüm. AK Partili arkadaşlar birtakım videolar yayınladılar. Yakışıksız bir siyasi manevra olarak değerlendiriyorum. Zamdan dolayı çok mutlu olduğumu ifade ettiler. 3 buçuk saate yakın süren bir oturum oldu. Oylama esnasında AK Partili meclis üyesi Mustafa Birsen önerge ile ilgili bir ifade kullandı. O önerge ile ilgili konuşmalarda hayır o değil, bu şeklinde bir şey söylemeye çalıştım. Hatta Yılmaz Büyükerşen’e de dönerek ona da ‘bu önerge’ diye söylüyorum.”