Odunpazarı Belediyesi’nden yapılan açıklamada,  ‘Halk Market’ uygulamasının 6'ıncı yılına geldiği belirtildi. 17 Ekim 2015 tarihinde açılan Halk Market'in açıldığı günden günümüze kadar 2 milyon 366 bin 933 TL yardım yaptığı ifade edildi. Halk Market’ten bugüne kadar bin 667 ailenin faydalandığı belirtildi. Halk Market’ten İhtiyaç sahibi vatandaşlar, verilen Halk Kart ile alışverişlerini yapabiliyor. 

Koronavirüs salgını sürecinde bin 857 kişinin yararlandığı Halk Market’ten, bin 743 kişiye temizlik, dezenfektan ve kolonya yardımı yapıldığı, 65 yaş üstü ve dezavantajı nedeni evden çıkmayacak durumda olan 240 kişinin de evine yardım götürüldüğü açıklandı. 

17 Ekim’in Dünya Yoksullukla Mücadele Günü olduğunu söyleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yaptığı açıklamada, “Başta fırsat eşitliği olmak üzere her türlü eşitliğin sağlandığı yurttaş temelli yaklaşım yoksullukla mücadelenin en temel faktörü olacaktır. Ülkemizdeki yoksulluğun en büyük nedenlerinden birisinin de yolsuzluk olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir taraf yolsuzluklar ile servetine servet katarken, eşit yurttaş esaslı dağılması gereken kaynaklar sadece yandaşlara akmakta, azınlık zengin olurken, büyük çoğunluk yoksulluğa mahrum bırakılmaktadır. Daha çok ihtiyaç sahibi hemşehrimizin yardımına koşabilmemiz için, duyarlı iş insanlarının, esnafımızın, hemşehrimizin Halk Market’e bağışta bulunmaları gerekiyor. Unutmayalım zor günler dayanışma ile omuz omuza vererek geçer” dedi.