İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucunda, 'BaBala TV' adlı sosyal medya hesabından 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrasında, Kahramanmaraş'ın Kumçatı köyünde bir barajın patladığı ve Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan Yarseli Barajı'nın çatladığı yönünde yapılan paylaşımların halk arasında panik ve korku yarattığı tespit edildi.

İddianamede, paylaşımların gerçeği yansıtmadığı ve deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarını olumsuz etkilediği belirtildi. Oğuzhan Uğur'un yanı sıra Kaan Kayacan ve Ercan Özdemir'in de şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, paylaşımların kamu barışını bozucu nitelikte olduğu vurgulandı.

Oğuzhan Uğur'un ifadesinde, paylaşımların ekibi tarafından yapıldığını ve kendisinin doğrudan tweet atmadığını belirttiği, Ercan Özdemir'in ise suçlamaları reddettiği ifade edildi.

İddianamede, Oğuzhan Uğur, Kaan Kayacan ve Ercan Özdemir'in 'basın ve yayın yoluyla halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.