Yeniden Refah Partisi Eskişehir İl Başkanı Osman Mandacı şu ifadeleri kullandı;

"Hepimizin bildiği gibi canım Türkiyemizde 11 ili kapsayan bir depremler zinciri vukuu buldu. 11 diyoruz çünkü Elazığ ilimizde de tahribat olmuş ve vefat eden vatandaşlarımız var. Gerçekten çok büyük bir deprem yaşandı. Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz. Bütün Türkiye'nin başı sağolsun.

Dr. Fatih Erbakan ın talimatı ile siyaseti bir yana bırakıp birlik olma, yaraları sarma zamanıdır deyip kolları sıvadık. Bizzat kendisi de deprem bölgesine gidip incelemelerde bulundu.

Bizlerde bütün Türkiye'deki kuruluşlar gibi Dr. Fatih Erbakan ın önderliğinde ilk saatlerinden itibaren tüm il merkezlerinde kriz masaları oluşturarak, ACAR Kurtarma ekibi , SELÂMET insani yardım derneği, Erbakan Vakfı ve Yeniden Refah partisi olarak ortak çalışmalara başladık. Her ilden yapılabilecek yardım ve ikmal malzemeleri acilen toplandı. Acar kurtarma ekibi AFAD ile beraber deprem bölgesine intikal etti. 

Eskişehir'de 5 kriz masası kuruldu 6 araç vasıtası ile Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş'a yardım gönderildi. Gözlemci olarak da bir ekip çıkarıldı. Saha ekiplerimiz kendi çalışmalarımızın yanıda, belediye ve valilik ekiplerine de gönüllü ordusuna takviye edildi. Burada saha çalışmaları takip ettik. Milletimiz her kesimi birlik beraberlik içinde el ele çalışmalar yaptı.Bu gurur verici bir tablo idi. Fatih Erbakan'ın ilk siyaset sahnesine çıktığında dediği nezaket ve zerafet siyaseti vukû buldu. Buradan ötekileştirici siyaset yapanların ders çıkarması gerekir.

NELER YAPILDI?? 

* Kardeş şehir projesi ile organize olduk.

* 1180 kurtarma ekibi ,10 sağlık personeli ile ilk mudehale ye katılık.

* 4 ilde 5 aşevi açtık.  

* 200 tır yardım aracı çıkardık.

* 5000  kişi ile ortak çalışma yapılarak. Yardımların doğru yere ulaşmasını sağladık ve bu çalışma devam ediliyor.

* 350 konteyner gönderildi.

* İllerimizden temin ettiğimiz iş makinaları ni deprem bölgesine sevk ettik.40 araç.

* İlimize gelen depremzedelerin yerleşimi için; Valilik, Kaymakamlıklardan yardım alarak daha kolay hareket sağlayıp yardım sağladık.