TFF 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor’da geçtiğimiz günlerde kulüp başkanlığından istifa ettiğini açıklayan Osman Taş görevine geri döndü. 

Eskişehirspor’da günlerdir boş duran başkanlık koltuğuna Osman Taş tekrar oturmaya karar verdi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Taş, iyi gün dostu olmadığını belirterek siyah - kırmızılı camiaya geri döndüğünü ifade etti. Başkan Taş, "Bundan 2 hafta önce ayrılma sürem vardı. Ben iyi gün dostu değilim. Zoru seven bir insanım ve kesinlikle buraya 1-2 ay kendimi marka yapmaya gelmedim. Yolunu açayım varsa Eskişehirspor'u kurtarabilecek birisi gelsin otursun dedim ama ona da çıkıp gelen olmadı. Görüldüğü gibi Eskişehirspor yalnız kaldı. O yüzden Eskişehirsporlu olduğum için geri geliyorum. Ben göz göre göre Eskişehirspor’un küme düşmesini istemiyorum. İstifa karar defterine işlenmedi. İnsanlar Eskişehirspor’un belli bir yere varmaması için elinden gelen her şeyi yapıyor. Bırakalım artık dedikoduları. Eskişehirspor yok oluyor" diye konuştu. 

"İki haftadır forma kampanyası bizi ayakta tutuyor"

kimsenin beğenmediği 'kumbara ' kampanyası ve ‘26 saatte 26 bin forma’ kampanyası Eskişehirspor'u şu anda ayakta tutan etkenlerden birisi diyen Osman Taş, Almanya'ya gittiğini ve gerekli görüşmeleri yaptığını bundan sonra kaynakları yurt dışında arayacaklarını söyledi. İstifa sürecinden önce sözler tutulmadı diyerek antrenmana çıkmayan bir takım vardı ve Osman Taş istifasını açıkladığı zaman antrenmana çıkmayı kabul etti. Osman Taş'a sizinle ilgisi varmıydı diye sorulduğunda; Biz kumbara kampanyasını başlattık ertesi sabah kulübe 17 tane icra geldi biz hangi sözümüzü tutalım? dedi. Basın mensuplarının "Başkanlığa yeniden döndünüz mü?" sorusunu ise, "Evet. Cumartesi günü toplantıda geri geldiğimi ifade ettim. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımla bunu istişare ettik ve kararım kesin geri dönüyorum kesinlikle. Marka olmaya ihtiyacım yok Eskişehirsporlu olduğum için geri dönüyorum bu kulübün küme düşmesine asla izin vermeyeceğim." diye yanıtladı.

ETİ'nin sponsorluğu hususunda da açıklamada bulunan Başkan Taş, "ETİ'nin sponsorluğu kesinlikle devam ediyor bunu federasyona da bildirdik. Nasıl Eskişehirspor, Eskişehir'den ayrılmaz birşey ise, Eskişehirspor'da ETİ'den ayrılamaz. Yarın öbür gün para alamazsak bile ETİ'den Ayrılma gibi bir durum söz konusu değil o yüzden sağolsun ETİ ailesi destekliyor." sözlerine yer verdi.

 "Eskişehir halkı bugün istesin Eskişehirspor'un borcu yarın biter"

Başkan Taş açıklamasında Eskişehirspor'u ayakta tutabilmek için yaptıkları projelere yeterince destek olunmamasına sitem ederken; "Kimseye kızgın değilim herkes vaktiyle bu kulübe elinden geldiğince destek olmuş ve bi şekilde vazgeçmişler bundan dolayı kızamam ama bugün Almanyada yada örnek verelim Konya'da bu yapılsaydı yarım saat içinde istenen miktar toplanırdı ancak Eskişehir'de bu olmadı. Eskişehir halkı istesin,sanayiciler istesin bugün, bütün borçlar yarın biter çünkü bizde bu güç var dedi. Geçmişe dair güven problemi var ilk başlarda üzerime alınmıştım ama şimdi daha iyi anlıyorum ve hak veriyorum çünkü ciddi paralar kulübe girmiş ve bu paralar nereye gitmiş kimse bilmiyor bu yüzden çok haklılar diye sözlerine devam etti.  

"Dünkü maç kesinlikle penaltıydı"

Dün akşam gerçekleşen maçta hakemin tutumunu da değerlendiren başkan Taş, "Dün akşamki durum kesinlikle penaltıydı bu tartışılamaz. Bununla alakalı elbette ilgili yerlerle bir temasım olacak ve ilgililerle görüşeceğim. Ne gerekirse yapılacak" dedi. Fuat Çapa ile aralarında problem olduğu yönünde sosyal medyada dolaşan dedikodulara yanıt olarak "öyle olsaydı Fuat hoca burda olmazdı" dedi ve iddiaları noktaladı.