Otobüs firması yetkilileri, bu bayramda vatandaşların tatil için Ege ve Doğu bölgelerini tercih ettiğini açıkladı.

Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde firmalar, bayramla birlikte açacakları yeni yaz sezonunda yoğunluk yaşanmasını bekliyor. Bayramla okulların tatilinin aynı döneme denk gelmesi nedeniyle yolcularda artış olabileceği öngörülüyor. Yetkililer, şu an için eski yoğunlukların olmadığını ancak ilerleyen günler için otobüslerin dolu olduğunu ifade etti.

Tarlaya domuz kovalamak için gitti, traktörün üzerinde ölü bulundu Tarlaya domuz kovalamak için gitti, traktörün üzerinde ölü bulundu

Firmalar, vatandaşların tatil için en çok Ege bölgesini tercih ettiğini belirtirken, Doğu bölgelerine olan talebin diğer bölgelere göre daha fazla olduğunu dile getirdi. Toplamda 9 günlük resmi tatilin yapılacağı Kurban Bayramı 16 Haziran Pazar günü başlayacak ve 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek.

FİRMALARIN BEKLENTİLERİ

Bir otobüs firmasında vardiya amiri olarak görev yapan Gökhan Güldaş, "Arife günü ve ondan 1 gün öncesi yoğunluk var. Zaten bayramla birlikte aynı zamanda okulların tatile girdiğini biliyorsunuz. Bundan sonra sezon açılıyor. Hem bayram yoğunluğu hem yaz tatili hepsi bir arada. Buna göre bir yoğunluk yaşayacağımız aşikar. Biz bu seneki sezondan gayet ümitliyiz ve bir beklenti içerisindeyiz" dedi.

Yalçın Kaya adlı yazıhanecilik yapan yetkili ise, "Seferler şu an eskisi gibi değil. Daha hala boş yerler var, eski yoğunluklar yok. Ancak yine de şükür, arabalar dolu gibi bir şey. Yakın yerlere yer bulunuyor ama Doğu arabaları dolu. Ancak yine de eski yoğunluk olmuyor" şeklinde konuştu.