Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan yeni banknot çağrısı - Türkiye'nin en önemli ekonomistleri arasında gösterilen Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan 500 TL ve 1000 TL'lik yeni banknot çağrısı geldi. Yapılan sosyal medya paylaşımında yeni banknotların çıkması gerektiğini ve alım gücünün kalmadığını ifade eden Prof. Dr. Özgür Demirtaş konu ile ilgili de yeni banknot basılma çağrısında bulundu.

Prof Dr. Özgür Demirtaş sosyal medya hesabını aktif olarak kullanırken bu süreçte de yaptığı paylaşımda, "500TL ve 1.000TL’lik Banknotların Çıkması lazım… Türk Lirasının alım gücü kalmadı" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de daha önce 500 TL'lik yeni banknotlara dair paylaşımlar gelinirken bu süreçte de Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bu konulara dair çalışmaların olmadığını ifade etmişti.

Özgür Demirtaş dün ise yapmış olduğu paylaşımda enflasyona dair de, "Dediler ki: Faiz Enflasyonun Sebebidir. Dedik ki: DEĞİL. Dediler ki faizi indirince enflasyon inecek. Dedik ki: OLMAZ. Faiz indi Enflasyon Patladı… Geçmiş olsun.

Ucuz işçilikle Avrupa’nın Çin’i olacağız dediler. Ucuz işçilik uğruna ENFLASYONU patlattılar. Sonra Baktılar Dolar/TL artınca Enflasyon patlıyor. Baktılar seçimde fena olacak. Dediler Doları tutup maaşlara zam yapalım. Şimdi de İhracatçılar patladı işçi çıkaracaklar. YALAN MI?" ifadelerini kullanmıştı.