Uluslararası piyasalarda akaryakıt ürünlerinde yaşanan fiyat artışları pompaya zam olarak yansıdı. Benzinin litre fiyatına bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1.25 lira zam yapıldı. Benzine sene başından beri yapılan zam ise yüzde 11 oranında.

Çin ekonomisindeki toparlanma ve petrol üreticilerinin üretim kesintisi kararı brent petrol fiyatlarının artmasına neden oldu. Brent petrol 25 Ocak tarihi itibari ile 86 dolardan işlem görmeye başladı. Pek çok analist Çin'in yakıt talebinin yılın ikinci yarısında artacağını ve petrol fiyatlarının yüksek seyredeceğini tahmin ediyor.

Bank of America’ya göre Çin’deki toparlanma petrol piyasasında büyük bir talep patlamasına neden olurken petrol fiyatları tüm dünyada artacak. Çin’den gelen talep beklentisi küresel ekonomilerde yaşanan sıkışmaları denge altına alıyor. 

Öte yandan OPEC+, ülkelerinin üretim kotalarının korumaları beklenirken ABD petrol stoklarında beklenenden daha büyük bir artışın söz konusu olması da petrol fiyatlarını etkiledi.

MOTORİNE NE KADAR ZAM YAPILDI?
Benzine yapılan 1 lira 25 kuruş zammın ardından motorinin de fiyatlarında artış yapıldı. Motorine bu gece yarısından itibaren 83 kuruş zam gelmesi bekleniyor.  Bu artışlarla beraber motorin İstanbul’da 24,02 liraya yükseldi. Ankara’da 24,3, İzmir’de 24,36 liraya kadar çıktı.

BEZİNE KAÇ LİRA ZAM YAPILDI?
Uluslararası akaryakıt fiyatlarındaki artış pompaya zam olarak yansıdı. Benzinin litre fiyatına bugünden geçerli olmak üzere 1.25 lira zam geldi. Zammın ardından İstanbul Avrupa yakasında benzinin litre satış fiyatı 21.69 lira oldu. Fiyat İzmir'de 21.85 liraya, Ankara'da ise 21.91 liraya yükseldi.