Yargı dizisinin Ceylin'i Pınar Deniz, sosyal medya hesabından Show TV'nin sevilen dizisi Kızılcık Şerbeti'ne RTÜK tarafından yayın durdurma cezası verilmesine tepki gösterdi.

Deniz, dizi ekibinin yasağın uygulanacağı 5 hafta boyunca para kazanamayacağını belirterek "Neden? Gerçekten neden? O kadar insanı ekmeğinden ediyorsunuz. Çok yazık gerçekten..." ifadelerini kullandı.

Doğukan Güngör, Sıla Türkoğlu, Evrim Alasya, Barış Kılıç, Ceren Karakoç, Sibel Taşçıoğlu ve Settar Tanrıöğen'in başrollerinde olduğu Kızılcık Şerbeti dizisi bazı sahnelerden dolayı RTÜK tarafından ceza almıştı. RTÜK, Show TV ekranlarında yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisindeki kadına şiddet ve zorla evlendirme sahnelerinden dolayı 5 hafta durdurma ve 1.5 milyon TL'lik para cezası vermişti.

Geçtiğimiz akşam, kanal yönetimi kendilerine e-posta ile iletilen mahkeme tebligatının posta yoluyla ulaşması gerektiği için dizinin yayınlanmasına karar verdi. Kızılcık Şerbeti dizisinin yeni bölümü yayınlanacaktı. Ancak özetin yayınlandığı sırada Show TV lisans iptali riski nedeniyle yayını kesmek zorunda kalmıştı.