Şube Müdürlüğü, toplumda suç korkusunu azaltarak daha güvenli yaşam alanları oluşturmayı, suç işlenmesini engellemeyi ve kamu düzenini sağlamayı hedefleyen faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Eskişehir Valiliği Tarafından 121 Çocuk Okula Döndürüldü Eskişehir Valiliği Tarafından 121 Çocuk Okula Döndürüldü

Özellikle düğün, nişan, futbol maçları sonrası etkinlikler, sünnet törenleri, asker uğurlamaları gibi durumlarda eğlence amacıyla silahla havaya ateş edilmesinin yol açtığı istenmeyen yaralanma ve ölüm olaylarını önlemek için bilgilendirme çalışmalarına ağırlık verilmiş. Bu çerçevede, sokak düğünlerinin yoğun olduğu bölgelerde mahalle muhtarlıkları, umuma açık yerler, camiler, cami dernekleri ve diğer vatandaşların bulunduğu alanlar ziyaret edilerek bilgilendirme yapılmıştır.

Yapılan bilgilendirme çalışmalarında; ruhsatlı olsa dahi silah veya tüfekle meskun mahalde ateş etmenin yasak olduğu, ruhsatlı silahla havaya ateş edilmesi durumunda ruhsatın iptal edilip silaha el konulacağı ve cezai işlem uygulanacağı, ses, gaz fişeği veya kurusıkı tabir edilen silahlarla havaya ateş etmenin de yasak olduğu ve bunlara ilişkin cezai yaptırımların bulunduğu konularında bilgi verilmiştir. Ayrıca, düğün, nişan, sünnet ve asker uğurlaması gibi etkinliklerde havai fişek atmanın izinsiz olduğu ve kaymakamlıklardan gerekli izinlerin alınması gerektiği vurgulanmıştır. Bu etkinlikler öncesinde ilgili Polis Merkezi Amirliklerine bilgi verilmesi ve izin alınması gerektiği hatırlatılmıştır.

Toplamda 588 adet "Mutluluğa Kurşun Sıkma Geleceğini Karartma", "En Mutlu Gününüz En Acı Gününüz Olmasın" gibi uyarıların yer aldığı afiş, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu noktalara asılmıştır.

Bu çalışmalarla birlikte, toplum destekli polislik faaliyetleriyle halkın güvenlik konusunda bilinçlenmesi ve suç önleme konusunda katkı sağlanması hedeflenmektedir.